Förlust i återstarten av SDHL
Publicerad: 2019-11-16
Dam
Det blev förlust i återstarten av SDHL när MODO Hockey tog emot Leksand i Fjällräven Center. Efter två tidiga mål i matchen, ett från vardera lagen, så var det Leksand som tog kommandot i mittenakten och till slut skrevs siffrorna till 2-4.

SDHL återstartade efter landslagsuppehållet och det var en viktig match sett till tabellen direkt för MODO Hockey. Gästande Leksand kom närmast från en match under fredagen i Luleå där det blev förlust.

Leksand tog ledningen tidigt i första perioden men MODO Hockey kvitterade bara 24 sekunder senare när Amanada Ahlm tog hand om sin egen retur efter en tekning i offensiv zon. Målet kom i Ahlms första byte för säsongen, då hon gjorde comeback efter en längre skadeperiod.

Efter den intensiva inledningen så blev återstoden av perioden mållös, men inte utan att det saknades chanser åt båda håll. Hemmalaget hade de mesta chanserna och bland annat ett stolpskott, men 1-1 stod sig alltså perioden ut.

Leksand med övertaget i andra

Leksand inledde andra perioden bäst och när MODO tappade pucken i egen zon knappt fyra minuter in så höll sig Leksand framme och tog ledningen med 1-2. Leksand hade två chanser i powerplay att utöka ledningen men MODO hade inga problem att stå emot de två försöken.

Matchbilden i den andra perioden var den omvända från den första, i mittenakten handlade mycket om Leksand som skapade de flesta och de bästa chanserna men Tindra Holm i MODO Hockeys mål stod emot.

Sista målet i tom bur

MODO tvingades jaga en kvittering i tredje perioden och man skapade några riktigt heta chanser under de fem första minuterna. Men mitt i MODO Hockeys press så kom en snabb spelvändning från Leksand och i en två mot etta så utökade man till 1-3.

MODO fortsatte trots målet jaga och i mitten av perioden så reducerade Marion Allemoz efter att MODO återtagit pucken i offensiv zon. Jakten på kvitteringen kom dock av sig och Leksand hade inga större problem att hålla MODO borta från målet. När MODO sedan tog målvakten blev det i stället 2-4.

50-årsfirande mot Brynäs

I morgon söndag är det stor fest i Fjällräven Center när MODO Hockey tar emot Brynäs. Det är nämligen 50-årsfirande för MODO Hockeys damverksamhet. I arenan kommer besökarna bjudas på tårta och kaffe eller saft, matchen den börjar 16:00.

Biljetter till samtliga matcher i SDHL och HockeyAllsvenskan hittar ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.