Strafförlust på bortaplan mot Björklöven
Publicerad: 2019-12-07
Lördagens bortaderby mot Björklöven blev en jämn och intensiv tillställning. Lagen kunde inte skiljas på under varken ordinarie tid eller förlängning och gick därmed till straffar. Väl där vann hemmalaget extrapoängen i matchen som slutade 4-3. MODO Hockeys mål gjordes av Kalle Jellvert, Max Wahlgren och Adam Tambellini.

Lördagsmatch och fullsatt i A3 arena med många tillresta MODO-supportrar. Dagens bortamatch mot Björklöven var upplagd för ett riktigt spännande derby, och det var precis vad publiken och tittarna bjöds på.

Både MODO Hockey och Björklöven visade att man ville mycket framåt och som ett resultat av det kom ett väldigt böljande spel i den första perioden. Fem minuter in kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom Alexander Wiklund efter en snabb spelomvändning.

Första tjugo minuterna fortsatte sedan att präglas av målchanser till bägge lagen. I slutet fick MODO Hockey även chansen i powerplay och då ringde det. En minut in i det numerära överläget och med tre minuter kvar av peridod kvitterade man till 1-1 där Kalle Jellvert tog vara på en retur och tryckte upp pucken i klubbhandskrysset.

Två snabba hemmamål

Med det sena målet i den första perioden kom MODO ut med mycket energi. Fyra minuter in skulle det även ge utdelning när Max Wahlgren först blev serverad av tvillingbrorsan Joel Wahlgren och sedan elegant lade in pucken mellan benen på Joe Cannata.

Men Björklöven kom tillbaka i mittenakten och halvvägs in i perioden gjorde man först 2-2 genom Oliver Larsen och sedan 3-2 där ett backskott fick en konstig styrning och landade perfekt på Sebastian Selins blad som kunde raka in pucken.

Sen kvittering och strafförlust

I den sista perioden kom MODO Hockey ut oerhört hungriga på en kvittering där skotten haglade runt Joe Cannata. Flera gånger fick man chansen i numerärt överläge och med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden kom kvitteringen, i just den spelformen. Adam Tambellini skickade in en puck mot mål som letade sig hela vägen in i mål bakom Cannata.

Kort därefter hade man ett till numerärt överläge och det var nära att MODO fick med sig tre poäng hem till Örnsköldsvik.

Istället gick matchen till både förlängning och straffar innan lagen kunde skiljas åt. Väl där bärgade hemmalaget extrapoängen efter att Alexander Deilert avgjort med sin straff. Matchen slutade 4-3 på straffar och MODO Hockey fick med sig en poäng hem till Örnsköldsvik.

Nästa hemmamatch

Redan på onsdag är det dags för nästa hemmamatch i HockeyAllsvenskan där vi tar emot gästande Mora IK. Biljetter till den matchen och till alla övriga matcher på hemmaplan hittar ni på modo.ebiljett.nu.