Förlust för MODO i bortamötet mot Mora
Publicerad: 2021-03-02
MODO Hockey åkte till Mora för att spela den första matchen av två i ett dubbelmöte. Förra gången lagen möttes hade MODO en 4-0-ledning som man tappade, och förlorade sedan i over time. Det blev ingen seger för MODO idag heller, utan matchen slutade med en 5-3 förlust.

MODO skapade ett jätteläge tidigt i matchen, man fick tag i pucken i anfallszonen och spelade fint passningsspel, men hemmamålvakten gjorde en jätteräddning. Efter fem minuters spel fick hemmalaget ett friläge som Anthony Peters räddade, och några sekunder senare fick han göra ännu en fin räddning med plockhandsken.

MODO tog ledningen efter 9.27 när Michael Boivin hittade pucken högt uppe i anfallszonen, han spelade Johan Harju som hittade Patrik Karlkvist, och Karlkvist satte pucken med ett direktskott. Man fick chansen att bygga på ledningen när man fick powerplay efter 11.30, men det blev ingen utdelning även om det inte fattades chanser.

Mora gick på offensiven i slutskedet av perioden, och man lyckades också kvittera när man snappade upp en puck som låg lös framför MODO-målet, tiden 16.48. Hemmalaget hade lite tryck mot målet i slutsekunderna av perioden, men man kom inte till någon het chans. Perioden slutade 1-1.

Gästande MODO etablerade tryck i anfallszonen i inledningen av den andra perioden, man fick skott på mål men utan att skapa dom där heta chanserna. Istället var Mora nära att göra mål efter fem och en halv minut när man hade ett skott som gick i utsidan av buren efter en farlig retur. Efter åtta och en halv minut hade Daniel Sylwander ett öppet läge, men han fick inte till avslutet. Mora började ta övertaget i matchen, och man fick också chansen att spela i powerplay efter cirka 12 minuters spel. Bortalaget lyckades döda utvisningen, men inte helt utan besvär.

Med fyra minuter kvar av perioden fick Mora ett klart läge, men Peters lyckades rädda. Hemmalaget hade ett klart spelövertag, och lyckades till slut ta ledningen med 2-1, tiden för målet 17.16. Med mindre än minuten kvar gjorde Mora också 3-1, när man fick ett rent friläge till synes från ingenstans, och utnyttjade det till fullo. Det målet kom efter 19.11, och var det sista i perioden. Eftersom MODO drog på sig en utvisning i periodens slutsekunder så startade hemmalaget den tredje perioden i powerplay.

Målrik tredje period

Det blev ingen utdelning för hemmalaget i powerplayet. MODO skapade en jättechans efter tre och en halv minut när Karlkvist hittade Harju, han lyckades dock inte få in pucken utan målvakten gjorde en fin räddning. Sekunderna efter var Modos nyförvärv Valentin Zykov millimeter från att göra mål, men hans inbrytning mot mål och skott tog i utsidan av stolpen. Gästerna fortsatte att skapa tryck i anfallszonen, men man fick inte in pucken trots flera skottmöjligheter. Trots MODO-tryck i stora delar av första halvan av perioden var det hemmalaget som fick utdelningen, man stack upp på en kontring och gjorde 4-1 efter 8.18. Dessutom kom 5-1 för hemmalaget efter 8.50.

Efter 5-1 tog MODO timeout, men det var ändå hemmalaget som tog över matchbilden och förde spelet efter målet. MODO etablerade tryck i slutet av perioden, och man lyckades putsa siffrorna till 5-2 när Hugo Styf gjorde mål efter 16.57. Markus Persson satte 5-3 efter 19.20 och snyggade till slutresultatet, men det blev förlust för MODO.

MODO Hockey har chans till revansch redan imorgon, då lagen återigen möts i Smidjegrav arena.