Mattias Karlin inför bortamatchen mot Troja-Ljungby
Publicerad: 2021-12-08
INFÖR MATCH
Efter några dagars uppehåll har MoDo Hockeys herrlag rest söderut för att i tur och ordning ta sig an Troja-Ljungby och HV71 på bortaplan. På onsdagen väntar Troja i Ljungby Arena. Vi kan dra lärdom av senast vi mötte dem", säger huvudtränare Mattias Karlin.

Senast MoDo Hockey mötte Troja-Ljungby var på hemmaplan i mitten på oktober, i en match som fick ett närmast osannolikt slut. Gästerna gick ifrån till en 0–3-ledning men MoDo åt ikapp till 3–3 genom mål i boxplay, ett självmål och en kvittering med bara tio sekunder kvar. Riley Woods avgjorde sedan i förlängningen och MoDo inledde faktiskt där den segersvit på hemmaplan som fortfarande håller i sig, tio matcher senare.

Spelmässigt lämnade senaste mötet med Troja dock en hel del i övrigt att önska.

– Någonting som vi verkligen kommer att trycka på inför matchen i kväll är att det handlar mycket om oss själva och vilken nivå vi kommer upp i. Mot Vita Hästen senast hade vi inte riktigt farten i första men sedan kom vi upp i nivå och gjorde två bra perioder och sedan tycker jag inte att det var något snack om saken, säger Mattias Karlin.

Mötet med Troja senast, och videoscoutning av motståndet sedan dess, har också gett en del erfarenheter som är goda att ha med sig in i matchen på onsdagskvällen.

– Det gäller att vi är noggranna genom mittzonen, för de är ett lag som försöker att hålla ihop det och vänta på misstag från motståndarna. Jag tyckte att det var ganska uppenbart när vi mötte dem hemma, det är frilägen och kontringar som gör att de går upp till 3–0 i den matchen, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Det är bra om vi sätter fart på grejerna till att börja med och spelar med en hög hastighet och låter pucken gå mellan varandra.

MoDo spelade mot Vita Hästen på bortaplan i fredags och har sedan dess haft fyra dagar utan någon match, en lite ovanlig sits efter en väldigt intensiv höst.

– Så vi åkte till Kanarieöarna i tre dagar, säger Karlin och skrattar.

Ett skämt, givetvis.

– Vi kom hem från Norrköping på lördag morgon, var lediga på lördagen och tränade sedan söndag och måndag innan vi satte oss på bussen i går (läs: i tisdags). Det blir ganska mycket resande när man bor som vi bor, men vi fick två riktigt bra ispass i benen och kunde träna lite längre än det brukar bli.

Vad ägnade ni er åt?

– Huvudfokus har framför allt varit spelet med puck, på spelvändningar, hemgångar, ingångar och positionsspel. Vi har även hunnit köra lite powerplay och boxplay, säger Mattias Karlin.

MoDo kommer till spel med i stort sett samma lag som mot Vita Hästen i fredags. Två förändringar: Theo Jacobsson är sjuk och stannade hemma, så laget reste söderut med tolv forwards. Tex Williamsson är däremot tillbaka i spel efter sin sjukperiod så firma Williamsson/Tikkanen är intakt igen.

På frånvarolistan finns sedan tidigare Tobias Viklund, Niklas Folin, Filip Sveningsson och Tanner MacMaster. Folin och Sveningsson har varit på is i veckan, men MacMaster har saknats.

Kanadensaren blev ju sjuk härom veckan och när han var tillbaka i träning fick han känning av en underkroppsskada som har hållit honom borta. Han spelar definitivt inte denna vecka och är ett osäkert kort inför matcherna mot Almtuna och Björklöven nästa vecka.

– Det är vecka till vecka som gäller, säger Mattias Karlin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist