Seger i fjärde semin – Sveningsson avgjorde sent
Publicerad: 2022-04-15
MATCHRAPPORT
Det är utjämnat mellan MoDo och Björklöven i semifinalserien. MoDo vann i Umeå på långfredagen efter stor dramatik. Filip Sveningsson satte det matchavgörande 3–2-målet i slutet.

Matchen i Winpos Arena började i något av en uppförsbacke för MoDo, då vi redan efter 44 sekunder åkte på ett lagstraff på grund av för många spelare på planen. Boxplayet klarades dock av och därifrån kunde vi blicka framåt.

Första perioden slutade mållös, men det var inte utan att det saknades chanser. Björklöven kändes lite hetare under andra halvan av perioden men försvaret, och Tex Williamsson längst bak, höll undan.

Andra perioden började sedan på ett positivt sätt för MoDo. Redan efter 15 sekunder dö¨k matchens första powerplay upp; det blev inte mål då men i efterdyningarna höll sig Mikkel Aagaard framme och styrde in pucken bakom Claes Endre. Josef Ingman stod för lyftningen från backplats.

Resten av perioden var i mångt och mycket en öppen historia där spelet böljade fram och tillbaka. Båda lagen hade ytterligare varsitt läge med en man mer på isen men inget av dem förvaltades och 0–1 stod sig också perioden ut.

Ledning för MoDo Hockey alltså när den tredje perioden tog vid - och det kom att bli en otroligt dramatisk period. MoDo utökade ledningen i powerplay när David Bernhardt klippte till från sin backplats, men Björklöven kröp närmare kort därefter och med målvakten Endre på bänken och sex utespelare lyckades hemmalaget dessutom kvittera efter en tids hård press.

Målet kom med 1.58 kvar att spela, men MoDo repade mod - och gjorde det omedelbart. Direkt i bytet efteråt var det full fart framåt när Sebastian Ohlsson kom fram på vänsterkanten och i sekvensen efteråt höll sig Filip Sveningsson framme och dunkade in segerpucken.

Magiska scener för MoDo naturligtvis, som kunde hålla undan och utjämna till 2-2 i matchserien. Nu vänder serien till Örnsköldsvik igen och på söndag kväll klockan 18.30 är det nedsläpp i Hägglunds Arena.

Har du inte säkrat din biljettt är det hög tid att göra det nu på modo.ebiljett.nu!