Stark laginsats bäddade för övertidsseger mot SDE: "Alla bidrog"
Publicerad: 2021-10-16
MATCHRAPPORT
Det satt en bit inne, men andra raka segern kom till slut för damerna borta mot SDE. Kaitlyn Tougas blev segerorganisatör när hon sköt 4–3 i förlängning i Enebybergs Ishall.

MoDo kom till mötet i Stockholm med en trepoängare i bagaget från den gångna helgens viktoria mot Leksand och siktet var givetvis inställt på att starta en ny segerrad.

Det kom att bli en svängig historia med ett lyckligt slut.

– Det var en stark laginsats. Vi spelade med fyra kedjor nästan hela matchen och alla var med och bidrog idag, säger huvudtränare Björn Edlund.

MoDo tog ledningen i första perioden genom Kaitlyn Tougas och hon kom att spela huvudrollen i slutänden också, genom att stänka in 4–3 i powerplay i förlängningen.

Det avgörande numerära överläget inleddes först i slutet av tredje perioden, och det var ytterst nära att comebackande Jaycee Magwood satte segerpucken redan då. Målramen var dessvärre i vägen för henne.

MoDo hade ledningen med 3–1 en bit in i tredje perioden, sedan Marion Allemoz skjutit 2–1 och Paula Bergström satt lagets tredje mål för kvällen, men hemmalaget hämtade ikapp till 3–3.

– Vi blev lite skvättiga i tredje perioden och var inte riktigt rejäla i situationerna. Vi blev för petiga i deras rull. Men sedan tycker jag att vi knöt ihop säcken och gjorde det bra. Kul att vi fick hänga dit den i powerplay också, säger Björn Edlund.

Den förra segerraden blev sex matcher lång. Hur lång blir denna? Matchandet fortsätter i Stockholm på söndagen, då det är AIK som står för motståndet. Nedsläpp sker 15.30 och matchen går att streama i C More.