Seger i toppmötet mot HV71
Publicerad: 2022-01-21
Herr
En ny segersvit är påbörjad! Det kan vi konstatera efter att MoDo vunnit toppmötet med HV71 hemma i Hägglunds Arena under fredagskvällen. Comebackande Sam Vigneault låg bakom två av målen då han spelade fram både Riley Woods och fredagskungen Markus Modigs. Det tredje målet för MoDo gjorde Erik Jinesjö-Karlsson.

Två topplag på plats i Hägglunds Arena och två lag som vill spela ishockey. Bäddat för skönspel och många vackra mål, kan man tycka. Men i stället blev det en intensiv kamp där det fysiska spelet hamnade i förgrunden i inledningen av matchen och där det var hett, grinigt och en form av slutspelshockey under de 60 minuterna.

Det var som sagt det fysiska spelet som framför allt var det publiken bjöds på i inledningen av fredagskvällens match mot HV71. Hög intensitet och många tacklingar bäddade för en underhållande period. Både MoDo och gästande HV71 hade chanser att ta ledningen men de första 20 minuterna slutade mållöst.

Vigneault tillbaka med besked

Den andra periodens intensitet var inte riktigt lika hög, men det var ändå en bra match och hemmalaget skulle till slut vara de som bröt målnollan först. Sam Vigneault, tillbaka efter två matchers avstängning, hittade in till Markus Modigs som sin vana trogen på fredagar hittade målet för 1-0.

Knappt två minuter efter målet fick gästerna chansen i spel fem mot tre efter att Vigneault och Woods fått var sin tvåa i samma sekvens. Två minuter med två man mindre är tufft och HV71 kunde utnyttja läget och kvittera till 1-1 genom Chad Billins.

Den andra perioden såg ut att sluta 1-1 men med 15 sekunder kvar tog Riley Woods pucken mot mål och när han tog sin egen retur kunde han raka in 2-1 för hemmalaget, ett psykologiskt viktigt mål precis innan pausvilan.

Tex fantastisk i målet

Ytterligare ett viktigt mål skulle falla tidigt i den tredje perioden och det var hemmalaget som gjorde det. Filip Sveningsson tog upp pucken efter vänsterkanten och la in den mot målet där Erik Jinesjö-Karlsson vackert styrde upp pucken i det första krysset bakom en chanslös Jonas Gunnarsson.

Efter målet så var det en hel del HV71 i matchen, till stor del tack vare flera numerära överlägen där MoDo fick slita för att freda sig från ett baklängesmål. En som verkligen fick slita, och som gjorde det med en äran, var Tex Williamsson som stod för ett par riktigt svettiga räddningar. Bland annat minns vi med glädje hans smått otroliga benparad där han rånade gästerna på en reducering.

HV71 lyckades aldrig få in någon kvittering och MoDo tog med sig alla tre poängen från toppmötet och tätade därmed luckan till bara tre poäng upp till serieledande HV71. En ny segersvit är påbörjad på hemmaplan och redan på söndag, när MoDo möter Södertälje, så finns chansen att fortsätta den fina trenden. För biljetter till matchen, håll utkik här på modohockey.se för mer information.