Förlust mot Vita Hästen på bortaplan
Publicerad: 2018-10-17
I Himmelstalundshallen hade MODO Hockey ledningen med 1-2 efter den första perioden när Vita Hästen i den andra svarade för fyra raka mål. Det bäddade för säsongens andra förlust för MODO Hockey där matchen slutade 6-3. Målskyttar för MODO var Jonathan Johnsson, Anton Karlström och Tom Hedberg.

Det blev en mardrömsstart för MODO Hockey i Himmelstalundshallen där hemmalaget Vita Hästen tog ledningen redan efter 23 sekunder. MODO passade fel i egen zon och Christopher Fish kom helt fri med Erik Hanses som inte kunde stoppa det välriktade skottet fram till 1-0.

MODO saknade inte chanser till kvittering, men Erik Hanses fick även svara för en högklassig räddning på ett närskott efter tio spelade minuter. MODO Hockey fick sedan chansen i spel fem mot tre och då kom kvitteringen när Jonathan Johnsson efter 17:54 passade pucken i mål via skridskor framför kassen.

Innan den första perioden var över tog MODO även ledningen när Oscar Pettersson jobbade fram en puck till Anton Karlström som kunde göra sitt första mål i MODO Hockey fram till 1-2. Målet kom när under en minut återstod av den första perioden där MODO vann skottstatistiken med klara 6-19.

Fyra raka mål från Vita Hästen i andra perioden

Den andra perioden blev 5:30 gammal innan Vita Hästen kvitterade matchen till 2-2. Målet kom efter en spelvändning där hemmalaget skapade ett tre mot två-läge och backen Anton Danielsson sköt i "gubb-hörnet". Strax efter kvitteringen tog även hemmalaget ledningen i powerplay efter snabbt passningsspel och direktskott från Henrik Rommel.

MODO Hockey skapade farligheter i ett powerplay efter 13 spelade minuter, men Viktor Kokman räddade hemmalaget som istället utökade ledningen till 4-2 i spel fem mot tre efter 16:41 när Kristian Jakobsson och Tobias Enström satt i utvisningsbåset. I följande boxplay, 40 sekunder senare, kom även 5-2 till hemmalaget när Simon Krekula sköt en retur i nät och det var även ställningen efter två perioder.

Säsongens andra förlust

Björn Hellkvist vaskade om i formationerna i den tredje perioden där Vita Hästen dock effektivt spelade på klockan för att få tiden att gå. MODO reducerade till 5-3 när Tom Hedberg gjorde mål i boxplay efter 12 minuter, men 44 sekunder senare slarvade MODO i powerplay och då utökade Vita Hästen till 6-3, i boxplay, vilket även blev slutresultatet i matchen. Noterbart är att skottstatistiken slutade 23-42.

Hockeyfredag i Fjällräven Center

På fredag är det dags för hemmamatch i Fjällräven Center när IK Pantern kommer på besök för nedsläpp 19:00. Som vanligt på fredagar är det full fart i arenan redan från 16:00 när Hockeyfredag innebär After Work mellan 16:00-17:00 i Guldbaren och efterfest med livemusik väntar direkt efter slutsignalen.

Avsluta veckan på bästa sätt tillsammans med oss i Fjällräven Center! Biljetter till MODO Hockey - IK Pantern