Urban Omark inför mötet mot Mora IK i SCA-cupen
Publicerad: 2020-09-18
Herr
SCA-cupen fortsätter i helgen när MODO Hockey reser till Sundsvall för två matcher på lika många dagar. Fredag kväll väntar möte mot Mora IK i Sundsvall Energi Arena. "Uppe i Umeå sköt vi 49 skott och gör ett enda mål, vi måste vara mer aggressiva in på mål och även ta avsluten när vi har folk på kassen", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel.

Det är dags för fortsättningen av SCA-cupen 2020 när MODO Hockey möter Mora IK och Timrå IK på fredag och lördag i Sundsvall. Cupen inleddes i onsdags uppe i Umeå där MODO Hockey förlorade matchen mot Björklöven med 5-1.

– Vi har gått igenom matchen på video och fick fram mycket bra material. Vi fick fram många bra saker vi gjorde i matchen, men även saker som vi måste förbättra. Det var en bra match för oss att spela i många anseenden där jag inte tycker att resultatet speglar hur spelet var ute på banan. Men det visar på hur viktigt det är att göra rätt detaljer hela tiden, kommenterar Omark och konstaterar:

– I senaste mötet gjorde Björklöven detaljerna bättre än oss men det finns det tid för oss att jobba på.

"Nu har spelarna chansen att ta plats i powerplay"

På fredag kväll ställs MODO Hockey mot Mora IK där matchen startar 20:00. Förutom att spela aggressivare på motståndarnas kasse och vara mer aktiva framför motståndarlagets målvakt vill Urban Omark även se spelare ta chansen när det vankas "special teams".

– Vi vill framförallt se att vi spelmässigt "är där". Det är två matcher kvar innan premiären och vi skulle även vilja se svar i våra special teams där vi i powerplay vill ge laget energi in i matcherna. Där har det under försäsongen snarare varit tvärt om så här långt, tyvärr. Vi har inte hunnit träna powerplay speciellt mycket, men nu har spelarna chansen att visa upp sig för att få starta i exempelvis powerplay när säsongen väl startar.

{!A}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey vilar spelare under fredagens match där Aaron Gagnon inte spelar. Edwin Hedberg och Pär Styf stannar hemma på grund av sjudom. Även backar kommer att vilas då MODO har nio backar att tillgå för tillfället. Det föreligger inga skador i truppen.

MODO Channel Premium sänder Eftersnack

Direkt efter fredagkvällens match sänder MODO Channel Premium programmet Eftersnack. Spelare och ledare analyserar då matchen och ger kommentarer om mötet med Mora IK. Häng med!

Direktsänt Eftersnack 18/9

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson