Seger mot SAIK i första kvalmatchen
Publicerad: 2020-02-26
Dam
MODO Hockey tog kommandot i kvalet till SDHL där man bortaslog SAIK under onsdagskvällen. Matchen slutade 0-4 efter mål av Marion Allemoz, Erica Rieder, Lore Baudrit samt Mina Waxin och skotten slutade hela 8-55 till gästerna.

MODO Hockey fick en smakstart på onsdagens första möte mot Skellefteå AIK i kvalet till SDHL. Drygt två minuter in i den första perioden tog man ledningen genom Marion Allemoz som med ett lurigt och relativt löst skott ställde hela SAIK-försvaret och målvakten Miranda Dahlgren.

MODO fortsatte sedan att trycka på och större delen av perioden huserade man i anfallszon. Trots mängder av målchanser så satt en utökad ledning långt inne. Med 13 sekunder var av perioden kunde Erica Rieder trycka on 0-2 efter en strulig situation framför mål.

Fortsatt MODO-forcering

Precis som i den första, så var andra perioden helt hållet MODO Hockeys och Dahlgren i SAIK-målet fick ta emot en riktig skottkavalkad. Fem minuter in i perioden kom också 0-3 målet när Lore Baudrit frispelades av Gracen Hirschy.

Några fler mål föll dock inte i den andra perioden, trots att det efter fyrtio minuter stod 4-41 i skott till MODO.

I den tredje perioden tog det bara fyra minuter sedan ringde det återigen i Skellefteå Kraft Arena efter att Mina Waxin skjutit MODO till en 0-4 ledning, fint framspelad av Gracen Hirschy.

Waxins mål blev matchens sista där SAIK hade mycket att tacka sin målvakt Miranda Dahlgren som stoppade hela 51 skott.

Returen väntar på lördag

Redan på lördag tar MODO Hockey emot Skellefteå AIK för det andra mötet i kvalet till SDHL. I och med onsdagens seger kan platsen i SDHL säkras redan då. Pucken släpps 16:00 i Fjällräven Center. Kom och stötta oss, biljetter till matchen finns på MODO.EBILJETT.NU