Förlust på hemmaplan mot Södertälje
Publicerad: 2020-02-05
Det blev en tung kväll i Fjällräven Center där MODO Hockey förlorade på hemmaplan för fjärde gången den här säsongen. Södertälje vann mötet med 2-5 efter att gått upp till 0-4-ledning i den andra perioden. MODO Hockeys målskyttar var Kim Rosdahl och Henrik Björklund.

I Fjällräven Center hade 3569 personer köpt biljett till onsdagskvällens möte mellan MODO Hockey och Södertälje SK i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Publiken fick se ett hemmalag som inte startade matchen på ett bra sätt där Södertälje gick upp i 0-2-ledning i den första perioden. Patrik Bartosak debuterade mellan stolparna där 0-1 kom på en styrning från nära håll efter fyra minuters spel innan 0-2 kom på ett friläge där Nick Olesen hittade luckan mellan Bartosaks benskydd.

I den andra perioden fortsatte Södertälje att vara laget med bättre inställning och utökade även ledningen till 0-3 i spel fem mot tre när Victor Berglund och Tobias Enström satt utvisade. Nästa mål i matchen var även det Södertäljes när Nick Olesen gjorde sitt andra för kvällen fram till 0-4. MODO Hockey svarade för en reducering innan perioden var över när Kim Rosdahl slog in pucken från nära håll i powerplay fram till 2-4.

Två assist från Pettersson - Kangasniemi visade klass

Efter nio minuters spel av den tredje perioden tändes hoppet för MODO Hockey då Henrik Björklund styrde in 2-4 på passning från Johan Pettersson och Fredrik Olofsson. Det var assistläggarnas andra för kvällen där Pettersson, inlånad från Kalix HC, svarade för en stabil match på blålinjen. Iikka Kangasniemi visade prov på sin skicklighet matchen igenom och svarade för flera fina framspelningar och var även nära att bli målskytt i den tredje perioden.

Istället för ytterligare reducering satte Södertälje spiken i kistan med 2-5 i öppen kasse i den tredje periodens sista minut. Det blev även slutresultatet i matchen där skottstatistiken slutade 22-25.

Missa inte Sture Anderssons fanhissning

Nästa match på hemmaplan är verkligen en speciell tillställning då MODO Hockey möter Timrå IK onsdagen den 12 februari. Inför matchen sker även en historisk händelse när MODO Hockey hyllar Sture Andersson genom att hissa hans förtjänstfana till taket i Fjällräven Center. I ceremonin deltar även delar av laget från 1979 där MODO Hockey tog sitt första SM-guld. Ceremonin startar 18:40.