Uddamålsförlust mot Vaasan Sport
Publicerad: 2019-08-16
MODO Hockey förlorade fredagskvällens hemmamatch mot Vaasan Sport. En intensiv försäsongsmatch som spelades i relativt högt tempo slutade 2-3 efter att Chris DeSousa skjutit det matchavgörande målet 14:39 in i den tredje perioden. MODO Hockeys målskyttar var Henrik Björklund och Victor Berglund.

Fredagkvällens försäsongsmatch i Fjällräven Center inleddes i högt tempo från hemmalaget MODO Hockey som också tog ledningen i matchen. I spel fem mot tre kunde Henrik Björklund sikta och sätta 1-0 bakom en skymd Mika Järvinen i det gästande målet. Den ställningen stod sig perioden ut i en inledning som innehöll åtta utvsiningsminuter för Vaasan Sport.

I den andra perioden var det ombytta roller då Sport åkte mer skridskor vilket medförde MODO-utvisningar. Aaro Vidgren kvitterade matchen efter 7:26 innan Antti Erkinjuntti var sist på pucken i ett välspelande powerplay fram till 1-2 efter 10:31.

– Den andra perioden var betydligt bättre än den första för oss. Vi vänder på matchen här och spelar ett bra powerplay medan vi i den första perioden var för passiva och bara väntade på vad spelaren bredvid skulle göra. Målet fram till 1-0 var ett bra anfall där backen skickade pucken på mål och jag fick klubban på den, kommenterade Vidgren till MODO Channels direktsändning efter två perioder.

Uppryckning i tredje - förlust med uddamålet

MODO Hockey kom ut i ett högre tempo i inledningen av den tredje perioden och skapade flera farliga chanser offensivt. Efter åtta minuter kvitterade även backen Victor Berglund till 2-2 från slottet efter en fin framspelning från Henrik Björklund.

Matchen tände till och blev väldigt grinig för att vara en försäsongsmatch, där MODO även hade bud på ett ledningsmål. Istället var det Vaasan Sport som efter ett tre mot två-läge kunde ta ledningen i matchen. Chris DeSousa avslutade kliniskt fram till 2-3 efter 14:39 och det målet blev även det matchvinnande och slutresultatet där MODO inte kunde skapa några riktiga farligheter för en kvittering under slutet av matchen.

– Synd att vi inte kan bjuda hemmapubliken på en seger där vi främst gör en sämre andraperiod och idag saknade vi tempot i benen. De spelade aggresivt och satte hög press. De spelade även man-man i försvaret där vi skapade för lite framåt för att kunna kriga ordentligt och vinna kamperna idag för fler chanser offensivt, sammanfattade MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf till MODO Channel efter matchen.

Brynäs nästa motståndare under försäsongen

Tisdag den 20 augusti fortsätter MODO Hockeys matchande inför HockeyAllsvenskan 2019/2020 när Brynäs står för motståndet i Järvsö. Matchen startar 18:30 och sänds på C More.

Hög tid att skaffa säsongskort

Premiären av HockeyAllsvenskan 2019/2020 sker hemma i Fjällräven Center fredagen den 20 september. Det är med andra ord gott om tid kvar att göra en viktig investering för framtiden och följa oss på resan den kommande säsongen. Ditt stöd behövs på plats och säsongskort är det mest prisvärda sättet att se alla matcher inklusive kvalspel.