Förlust borta mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-02-26
Det blev ingen rolig inledning på MODO Hockeys roadtrip då man förlorade borta mot Vita Hästen med 6-4. MODO Hockeys mål gjordes av Adam Tambellini (2), Fredrik Olofsson och Henrik Björklund.

MODO Hockey fick en drömstart på matchen borta mot Vita Hästen, detta då Jonathan Johnson snappade upp en lös puck bakom Vita Hästens mål och han spelade fram till Adam Tambellini som helt ensam framför mål kunde sätta 0-1 redan efter 22 sekunder.

Den fina starten till trots var det mycket från hemmalaget i första perioden och det var inte orättvist när Erik Borg kvitterade för Vita Hästen med drygt sex minuter kvar av perioden.

En olycka kommer sällan ensam och efter att Patrik Bartsoak blivit pååkt bara minuten senare så tvingades han utgå efter den smäll mot huvudet som David Åslin delade ut.

Vita Hästen vann andraperioden

Linus Lundin kom in i målet när Bartosak tvingades utgå och en minut in i andra perioden tvingades han kapitulera på Joakim Hälleströms skott från slottet. Men MODO Hockey tog målet som en väckarklocka och klev fram i spelet och tvingade Vita Hästen att dra på sig flera utvisningar.

Två av de tre utvisningarna som hemmalaget drog på sig kunde MODO Hockey utnyttja, då först Fredrik Olofsson kunde kvittera till 2-2 på en styrning och ett par minuter senare var det Adam Tambellini som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Men med mindre än minuten kvar av perioden kvitterade Vita Hästen till 3-3 genom Christopher Fish och i periodens sista sekund så kom även 4-3 för hemmalaget, åter igenom genom Christopher Fish.

Fish tredje mål stängde matchen

I inledningen av tredje perioden fick MODO en utvisning mot sig men den bästa chansen hade Henrik Björklund som kom fri med målvakten, utan att lyckas göra mål. I stället var det hemmalaget som gjorde 5-3 då David Åslin gjorde mål på ett friläge.

MODO Hockey reducerade i powerplay genom Henrik Björklund, som styrde in pucken från nära håll. Men när Christopher Fish gjorde sitt tredje mål i matchen så stod det klart att Vita Hästen tog de tre poängen.

Kommande hemmamatch mot Tingsryd

Nu väntar ny bortamatch på fredag då MODO Hockey gästar Hovet för match mot AIK innan laget vänder hemåt och tar sig an Tingsryd på onsdag till veckan. Biljetter till den matchen, grundseriens sista hemmamatch, köper du på modo.ebiljett.nu.