Seger mot Brynäs efter övertidsavgörande
Publicerad: 2020-01-31
Dam
MODO Hockey besegrade Brynäs IF i fredagskvällens möte i SDHL 2019/2020 där Sofia Engström svarade för det matchavgörande målet på övertid. Matchen slutade 2-1 till MODO Hockey där Agata Sarnovska öppnade målskyttet i matchen och gjorde MODO:s första mål för kvällen. Klara Peslarova räddade 30 skott i matchen.

MODO startade matchen piggt och skapade omgående målchanser i Skyttis ishall där fredagskvällens match spelades. Förstaformationen skapade farligheter så fort de äntrade isen och tryckte tillbaka Brynäs efter fyra spelade minuter. Båda lagen fick chansen i varsitt numerärt överläge, men inga mål föll i den första perioden som slutade 5-14 i skottstatistiken.

Ledningsmål för MODO i andra perioden

Den andra perioden startade lika fartfyllt som den första där det inte saknades chanser till matchens första mål. Efter sju minuter fick Brynäs powerplay och Klara Peslarova svarade för flera bra ingripanden mellan stolparna. Erika Grahm passade fram Emma Murén, men Peslarova tog hand om närskottet. Istället var det MODO Hockey som gjorde matchens första mål och det efter 13:01 när Laura Lerchova svarade för en bra uppåkning, släppte pucken till Ronja Mogren som sköt. Pucken stannade upp och Agata Sarnovska kom i fart för att lägga in returen för 1-0 i matchen.

Inga fler mål föll i den andra perioden där en otäck krock inledde den tredje perioden där Denisa Krizova tvingades utgå efter kraftiga smärtor i knäet. Med Sofia Engström i utvisningsbåset kom sedan Brynäs kvittering i matchen efter 10:33 spelat av tredje perioden. Skottet från Lara Stadler styrdes av Hanna Rylander i nät för 1-1. Det stod sig tiden ut i den tredje perioden trots två lysande möjligheter för MODO Hockey i matchens slutskede med två raka powerplay.

Engström avgjorde på övertid

Det blev övertid som krävdes i Skyttis Ishall för att skilja lagen åt och redan efter 22 sekunders spel av övertiden tog Sofia Engström saken i egna händer. Bakom Brynäs-målet tog Engström pucken och bröt in "köksvägen" för att skjuta 2-1 och två poäng till MODO Hockey.

Nästa match spelas redan imorgon när MODO Hockey tar emot Leksands IF i Niphallen i Sollefteå. Biljetter till den matchen går att förköpa via modo.ebiljett.nu.