Tre spelare uttagna till Damkronorna
Publicerad: 2020-12-03
Dam
Under onsdagen presenterade Damkronornas huvudtränare Ulf Lundberg den trupp som ska delta i träningscampen i Sundsvall 14-18 december. Från MODO Hockeys trupp är tre spelare uttagna och det är backen Mina Waxin samt anfallarna Olivia Carlsson och Lina Ljungblom.

Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna, har tagit ut truppen som samlas för ett läger i Sundsvall den 14–18 december 2020. I truppen som presenterades så fanns tre spelare med från MODO Hockey och det är Mina Waxin, Lina Ljungblom och Olivia Carlsson.

— Det är som vanligt med Olivia Carlsson, det är välförtjänt. Hon ska vara en del av stommen i Damkronorna, hon har drivet och viljan att utvecklas och har nivån för att ha en fast plats i truppen, kommenterar Björn Edlund.

— Mina Waxin är en av de mest intressanta spelarna i den här ligan, har en fantastisk skridskoåkning och när hon spelar på sin bästa nivå är hon en av Sveriges åtta bästa backar.

— Kollar man på Lina Ljungblom så är det en målskytt och en grinder utan dess like, med extrem vilja och stark på puck. Om hon vill kommer hon abonnera på en plats i landslaget framöver, avslutar Björn Edlund.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren