Carlsson och Holmberg stannar i MODO Hockey

13 maj 2016 15:30

MODO Hockey kan idag meddela att man kommit överens om en fortsättning med Olivia Carlsson och Matilda Holmberg. ”Det är två viktiga förlängningar för oss, två rutinerade spelare som bidrar med mycket, både på och utanför isen”, säger MODO Hockeys assisterande tränare Björn Edlund.


Olivia Carlsson kom till MODO Hockeys organisation säsongen 2011/2012 via hockeygymnasiet och etablerade sig snabbt i Riksserielaget. Nu har den 21-årige landslagsforwarden gjort klart för sin sjätte säsong i MODO Hockey.

- Vi har ett ungt och drivet lag som utvecklades mycket under förra säsongen. Det ska bli spännande att se hur vi kan bygga vidare på detta under kommande säsong, säger Carlsson och avslutar:

- Att få dra på sig MODO-tröjan ser jag som en ära och jag är glad över att få göra det ytterligare en säsong.

Den 23-åriga backen Matilda Holmberg gjorde i höstas comeback efter att ha varit mammaledig under två säsonger, hon ser nu framemot att påbörja sin femte säsong i MODO Hockey.

- Det känns jättekul och spännande att få fortsätta med det här laget. Vi hade något riktigt bra på gång förra säsongen då vi gjorde våra absolut bästa matcher efter nyår, mot de bästa lagen dessutom. Vi är ett ungt lag som vuxit allt eftersom, och nu blir alla ett år äldre och har mer erfarenhet vilket bara är positivt, säger Holmberg och avslutar:

- Jag har en stark tro på det här gänget och jag ser väldigt mycket fram emot att få dra på mig tröjan även nästa säsong.

"En jättefin utveckling"

MODO Hockeys assisterande tränare Björn Edlund ser väldigt positivt på dessa två förläningar:

- Olivia är en spelare som utvecklades väldigt mycket under föregående säsong framförallt tekniskt och på sättet hon började utmana sig själv. Har en väldigt hög arbetskapacitet, är nyttig över hela banan och är trots sin låga ålder en ledare så jag är väldigt glad att Olivia fortsätter hos oss, säger Edlund och går över till Holmberg:

- Matilda tog ett uppehåll från hockeyn, blev mamma, och kom tillbaka ännu starkare. Viktig, äldre, spelare som anslöt lite senare i fjol men på vilket sätt hon gjorde det. ”Jag skiter i om jag får lira, vill bara finnas med i båset och peppa brudarna”, var det första jag hörde från Matilda och det säger mycket om hennes personlighet. Hon hade en jättefin utveckling spelmässigt och det ska bli spännande att se henne kommande säsong.

Kontraktet med Olivia Carlsson är på ett år och sträcker sig över säsongen 2016/2017 och det med Matilda Holmberg är på två år och sträcker sig över säsongen 2017/2018.