Björklund och Hanses matchvinnare när MODO besegrade Timrå
Publicerad: 2016-12-05

Henrik Björklund svarade för det andra raka matchvinnande målet och Erik Hanses spikade igen under slutminuterna när MODO Hockey tog tre poäng i säsongens andra derby i Västernorrland som på måndagkvällen spelades i NHK Arena. Matchen slutade 1-2 efter periodsiffrorna 0-0, 0-1 och 1-1 där MODO Hockeys målskyttar blev David Rundqvist och Henrik Björklund.

Det var MODO Hockey som hade matchens första farlighet när David Rundqvist efter tre spelade minuter var nära att ta tillvara på ett misstag av Timrå-målvakten Johan Mattsson, men pucken stannade en decimeter från mållinjen. Erik Hanses presenterade sig sedan med en vacker plockhandsräddning i den första periodens trettonde minut innan MODO-målvakten svarade för flera vassa räddningar när laget spelade boxplay efter 16 minuter. Hemmalaget hade det mesta av spelet i den första perioden där inga mål och Timrå vann skotten med 12-5.

Rundqvist byggde vidare på målskyttet mot Timrå

I den andra perioden tog MODO ledningen i matchen efter ett långt anfall där David Rundqvist till sist fick lös en retur och från bakom förlängd mållinje och via köksvägen vid andra stolpen kunde lirka in 1-0 efter 6:48 för sitt femte mål för säsongen och fjärde fullträff bara i mötena mot Timrå.

Efter matchens första mål tog MODO tag i spelet och skapade flera klara målchanser direkt innan Timrå kom tillbaka spelmässigt i slutet av perioden och skapade flera farligheter. Skotten slutade 6-14 i den andra perioden.

Rundqvist efter sitt fjärde mål mot Timrå den här säsongen. Foto: Pic-Agency

Björklund med andra raka matchvinnande målet

Den tredje perioden blev 1:56 gammal innan Timrå kvitterade matchen till 1-1 efter skott från Elias Pettersson och en retur i mål från Jonathan Dahlén som vann kampen framför kassen. Efter kvitteringen höjdes tempot i matchen där MODO Hockey studsade tillbaka omedelbart och Henrik Björklund svarade för 1-2 efter 6:34. Björklund vände bort sin spelare, vandrande in från sarghörnet, sköt och tog mycket vackert sin egna retur för sitt tionde mål för säsongen.

MODO-bekante Ludvig Nilsson åkte sig sedan till ett fritt läge där Hanses räddade innan Timrås Jesper Boqvist försökte med ett backhandskott mot Hanses första stolpe. Hemmalaget hade här mest puckinnehav medan MODO försvarade sin ledning med samtliga fem utespelare och avvägde anfallsmöjligheterna på ett bra sätt.

Erik Hanses briljerade under slutminuterna

Med en och en halv minut kvar på klockan plockade hemmalaget sin målvakt och skapade två riktigt farliga chanser där Erik Hanses tog hand om båda med sin plockhandske från nära håll. Räddningen på Jens Löökes närskott höll högsta klass och Hanses fick efter slutsignalen bjuda på segerdans inför de tillresta MODO-fansen när MODO efter en dramatisk avslutning på matchen tog sin andra raka seger för tre poäng mot Timrå efter 1-2 i NHK Arena.

Hanses med en minnesvärd plockhandsräddning. Foto: Pic-Agency

Efter matchen stannade MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson till vid C Mores intervjumikrofon och sammanfattade matchen på följande sätt:

– Jag tycker att vi för andra matchen i rad gör en bra match när vi spelade i hela 60 minuter, låg på rätt sida, hade bra tålamod och inte blev "små" när Timrå kvitterade i den tredje perioden, analyserade Johansson och avslutade:

– Vi har nött och stött mycket efter matchen mot Karlskoga och det känns som att vi hittat en bra trygghet försvarsmässigt samtidigt som vi har en bra energi i gruppen. När man gör rätt saker över tid så händer bra saker där de unga pojkarna även börjar bli bekväma med att spela en vuxen hockey. De har fått spela mycket den senaste tiden och göra sina misstag för att växa som spelare. Det är naturligtvis skönt när utdelningen kommer och idag slår vi ett väldigt bra lag på deras hemmaplan och det tar vi med oss framåt.

För MODO Hockey väntar nu DM-final mot Örnsköldsvik Hockey i Fjällräven Center på torsdag kväll med start 18:30 innan nästa match i HockeyAllsvenskan spelas på bortaplan mot Västerås måndag den 12 december. Nästa hemmamatch är fredagen den 16 december mot IK Pantern och biljetter till den matchen finns på modo.ebiljett.nu.