Seger inför ett gungande och sjungade Hägglunds Arena
Publicerad: 2022-11-27
MATCHRAPPORT
Kaffe Kaka - Nio raka! Det, tillsammans med den helt fantastiska stämningen i ett lätt galet Hägglunds Arena, är det vi kommer minnas mest från den här drabbningen mot Björklöven. Slutsiffrorna skrevs till 5-2.

Hägglunds Arena var en sjungande gungande gryta som fullständigt exploderade i glädjevrål när Daniel Mannberg satte det förlösande 4-2 med dryga minuten kvar att spela av tredje perioden. Innan dess hade matchen böljat fram och tillbaka och bjudit på två ansikten. I första perioden ett MoDo som var bättre spelmässigt men där Björklöven hade ledningen med 1-2 efter första perioden. Därefter en mittenakt där gästerna var bättre under långa stunder men där MoDo gjorde de två enda målen och hade med sig 3-2 in i tredje.

Väl i tredje perioden var det lite nervöst i inledningen av perioden men MoDo stängde effektivt ned matchen de sista tio minuterna och när Daniel Mannberg satte 4-2 och 5-2, båda målen i tom kasse, så var det alltså en fullständigt galen stämning i Hägglunds Arena. En stämning som vi alla kommer minnas länge, länge.

TRÄNARKOMMENTAR

Mikael Sundell:

– Magisk kväll, vilken stämning och vilken publik. Så härligt att få vinna det här. Hockey är ganska ologiskt, vi gör en bra förstaperiod och gör mycket saker rätt men ligger under. I andra perioden har de kommandot i princip hela perioden, men vi gör mål. I tredje är det en del chanshockey men vi stabiliserar spelet i slutet.

– Björklöven är ett av ligans bästa lag på omställningsspel, det går fort när de vinner puck. Men vi var beredda på det och vi gör en bra match. Vi har "secondary scoring", vi har spelare som kan stänga ned och vi har ett starkt och skickligt lag. Vi visar en extrem offervilja och vi har alla komponenter för att vinna den här matchen.

MATCHFAKTA

MoDo-Björklöven 5–2 (1-2, 2-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 04:21 Schilkey (Weigel), 1-1 11:09 Norén (A Pettersson, Mannberg), 1-2 13:43 Hutchings (Mustonen, Wiklund)

Andra perioden: 2-2 34:52 Dickinson (Ingman, Niederbach), 3-2 37:16 Ingman (Karlsson, Niederbach)

Tredje perioden: 4-2 58:36 Mannberg (Ohlsson, A Pettersson), 5-2 59:56 Mannberg (Ohlsson, Ingman)

Skott: 35-29

Publik: 7115 - Fullsatt!

NÄSTA MATCH

MoDo är ute på en bortaturné under kommande vecka och ska möta i tur och ordning Tingsryd (onsdag), Kristianstad (fredag) och AIK (söndag).

NÄSTA HEMMAMATCH

Onsdag den 7 december är vi tillbaka i Hägglunds Arena igen och för motståndet står Södertälje SK. Säkra din plats till matchen redan nu – på vår biljettsida finner du alla alternativ!