MODO vann toppmötet mot Frölunda på OT
Publicerad: 2019-01-27
Junior
MODO Hockey fick med sig två poäng från toppmötet mot Frölunda i J20 SuperElit Top10 under söndagen. En underhållande och välspelad match mellan två duktiga lag bjöds publiken på och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt, när MODO till slut vann med 5-4 OT.

Efter gårdagens insats mot Växjö var det ett påslaget MODO Hockey som tog sig an serieledande Frölunda i J20 SuperElit Top10. Två spelskickliga lag som vill spela underhållande ishockey gjorde att det var bra förutsättningar för en trevlig match och det skulle lagen också bjuda på.

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda lagen åkte mycket skridskor och forecheckade högt. Både Oscar Pettersson och Sebastian Walfridsson delade tidigt i matchen ut var sin rejäl tackling och satte an tonen för hela matchen.

Det fysiska spelet och höga tempot gjorde att de båda lagen drog på sig en hel del utvisningar och det var i spel fem mot fyra som gästerna tog ledningen i matchen, med den första periodens enda mål.

Bländande underhållning i andra perioden

Om tempot var högt i den första så skruvade de båda lagen upp det ytterligare ett snäpp i mittenperioden och MODO var laget som under några minuter såg till att ge sig själva rejäl utdelning. Med 4:43 på klockan kvitterade hemmalaget till 1-1 i power play, när Tobias Åhström snyggt lyfte in pucken från nära håll. Åhström assisterades på målet av Nicolas Müller och Max Tjernström.

Blott 19 sekunder senare tog MODO Hockey ledningen i matchen för första gången då Max Tjernström kunde skjuta in 2-1 framspelad av Anton Gradin och William Wallinder.

MODO var som sagt inne i en bra perioden och med 6:24 på klockan kom även 3-1 för hemmalaget. Simon Andersson avslutade anfallet med sitt mål, assisterad av Joel Wahlgren och Max Wahlgren.

Frölunda tog time out i samband med 3-1 och det skulle ta gästerna in i matchen igen. Reduceringen kom två minuter senare och i power play kvitterade Frölunda med dryga minuten kvar av perioden.

Övertid fick skilja lagen åt

I den tredje perioden gick tempot i matchen ned något, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att de båda lagen gjorde sin sjätte period på två dagar. De båda lagen fortsatte trots det att skapa chanser och 4:09 in i tredje perioden gav Linus Skager MODO ledningen igen då han pricksköt 4-3.

De båda lagen hade flera chanser vardera att göra fler mål och Frölunda skulle få till en kvittering med mindre än fyra minuter kvar av perioden. Målet såg till att ta matchen till förlängning och där blev det till slut MODO som drog det längsta strået när Max Wahlgren avgjorde matchen med sitt mål till 5-4, assisterad av Maximilian Popovic och Sebastian Walfridsson.

MODO fortsätter därmed att vara med i toppracet i J20 SuperElit Top10. Bakom Frölunda i toppen av tabellen är det otroligt jämnt med sju lag inom tre poäng. MODO Hockey har nu speluppehåll till den 12 februari när man hemma i Fjällräven Center tar emot Luleå Hockey.