MODO Hockey vann i HockeyAllsvenska genrepet
Publicerad: 2018-09-12
MODO Hockey vann onsdagens Örnsköldsviksderby med 5-2 när man mötte Örnsköldsviks HF i Fjällräven Center. MODO Hockeys målskyttar i matchen var i tur och ordning Oscar Pettersson, Tobias Ericsson, Tommy Enström, Kalle Jellvert och Tim Wahlgren.

MODO Hockey var uppsatt som gästande lag när det i Fjällräven Center var dags för derby mot Örnsköldsviks HF under onsdagskvällen. Det var genrep för de båda lagen där Örnsköldsvik nu till helgen tar sig an Vännäs i HockeyEttan och där MODO Hockey den 21:a september gästar Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Hemmalaget Örnsköldsvik började bra och när man fick chansen i numerärt överläge så gav David Gunnarsson Örnsköldsvik ledningen med 1-0, efter att pucken studsat in via en MODO-backs skridsko.

Det dröjde dock bara knappt två minuter innan MODO Hockey hade kvitterat matchen till 1-1, målet genom Oscar Pettersson som från nära håll satte pucken. Målet blev periodens sista och det var därmed lika på ett efter 20 minuter.

Mållös andraperiod, men urladdning i tredje

Den andra perioden blev mållös men det saknades inte chanser, framför allt inte för MODO Hockey i andra halvan av mittenakten. Enbart en storspelande Oliver Dackell i Örnsköldsviks mål såg till att MODO inte fick in pucken i nät.

Den tredje perioden blev definitivt inte mållös utan det blev en rejäl utladdning där MODO Hockey var laget som gjorde flest mål. Knappt fyra minuter in gjorde Tobias Ericsson 1-2 när han tog hand om en retur från nära mål.

{!A}

40 sekunder senare var det dags för nästa mål från MODO Hockey då Tommy Enström utökade till 1-3. ÖHF reducerade till 2-3 i power play i mitten av slutperioden men innan matchen var över hade både Kalle Jellvert och Tim Wahlgren gjort var sitt mål för MODO och fastställt slutresultatet till 2-5.

För MODO Hockey väntar nu närmast säsongspremiären i HockeyAllsvenskan då man fredagen den 21:a september gästar Björklöven. Där efter är det den 23:e september dags för säsongens första hemmamatch då MODO Hockey tar emot Almtuna.

Ta chansen att hänga med Lumberjacks till matchen mot Björklöven.