Personer från asylboenden inbjudna till Fjällräven Center
Publicerad: 2016-01-22

När MODO Hockey ikväll möter HV71 är över 300 personer från asylboenden i Björna och Gideåbruk inbjudna till matchen. MODO Hockey står för biljetterna medan Byberg & Nordin ordnar med transport till och från matchen. 

MODO Hockey har under säsongen bjudit in ensamkommande flytingbarn till matcher i SHL och har till fredagens möte mot HV71 bjudit in ett stort antal asylsökanden från kommunen.

– Det här är människor som har flytt från krig och har fått sin tillvaro vänd upp och ner. Fjällräven Center är en mötesplats dit vi välkomnar alla och vi hoppas att ett besök hos oss kan göra vardagen något roligare för alla, kommenterar MODO Hockeys VD Charlotte Gustavsson. 

Resebolaget Byberg & Nordin står för samtliga transporter till och från matchen och VD Tomas Byberg ser det som en fortsättning på engagemanget som inleddes redan under den förra säsongen.

– Vi ställer upp för en bra sak och redan under den förra säsongen upplevde vi många lyckliga personer som annars inte hade kunna besöka en hockeymatch. Då bjöd vi skolungdomar från hela landskapet på resa och biljetter och i ett annat projekt var vi med och finansierade gratis ståplats för ortens ungdomar. När nu asylsökande ges möjlighet att gå på hockey är vi glada att vara en del av det.

Biljetter till mötet mellan MODO Hockey - HV71.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson