Erica Rieder klar för MODO Hockey

29 april 2019 14:40
Dam

Det står nu klart att backen Erica Rieder är klar för MODO Hockey den kommande säsongen. "Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för MODO Hockey den kommande säsongen. Jag ser fram emot att få spela i en sådan konkurrenskraftig liga som SDHL och att få ta del av den svenska kulturen", säger Erica Rieder till hemsidan.


Erica Rieder kommer senast från fem säsonger i University of Manitoba i den kanadensiska collegeligan. Totalt har det blivit 65 poäng på 135 matcher för den 22-åriga backen. Nu är hon klar för MODO Hockey den kommande säsongen.

– Erica är en otroligt seriös person och är i mitt tycke en väldigt komplett tvåvägsback. I den plan som finns passar hon väldigt bra för truppen. Hon är plockad för sina egenskaper utifrån den vision av spelare som vi vill få in, där hon kommer göra den sidan betydligt starkare, säger sportchef Björn Edlund.

De senaste åren har Rieder varit lakgapten i sitt collegelag, där hon även lett laget till en titel. Nu ska hon ta med sig den erfarenheten in i truppen.

– De senaste åren har hon varit en ledande spelare i Manitoba. Under hennes år som kapten var hon även med och tog laget till att bli mästare i den kanadensiska collegeligan. Man kan säga att hon är precis vad vi söker, och vi är det hon söker. Processen har varit bra där vi fått lära känna varandra bra, vi vet vad vi kommer få ut av henne, säger Edlund.

Besitter alla verktyg

Sportchef och huvudtränare Björn Edlund är väldigt nöjd över sin nya back och menar att hon besitter väldigt många verktyg som kommer vara viktiga den kommande vintern.

– Hon är en väldigt duktig ishockeypelare som är i mitt tycke en väldigt smart två vägsback. Hon positionerar sig bra, göra bra avvägningar och det märks att hon har bra erfarenhet från spelet, säger Edlund och fortsätter:

– Hon är en ganska komplett back som har alla verktyg i ryggsäcken. Det som jag vill få in är lite mer attityd. Det har hon och hon är en aggressiv spelare. Hon är inte blyg på plan utan hon är tuff och jobbig att möta, samtidigt så har hon ett explosivt klipp och är noggrann när hon kliver med i spelet. Hon gör bra saker vid rätt tillfälle, säger han.

Till MODO Channel

Kontraktet med Erica Rieder är skrivet över säsongen 19/20.

Mer information om kontraktsläget går att läsa här: Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020