Tre poäng när Rögle besegrades

22 september 2012 22:25

MODO Hockey tog ikväll säsongens första trepoängare i Elitserien när Rögle besegrades med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) hemma i Fjällräven Center.

– Det var en välkommen seger och jag tycker också att vi vinner fullt välförtjänt, säger MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson.


I torsdags var det målrikt när MODO Hockey besökte Göteborg och Scandinavium. Ikväll när det handlade om match i Fjällräven Center mot nykomlingen Rögle så blev det betydligt mer målsnålt – även om matchens första mål kom tidigt.

Redan efter 74 sekunders spel spräckte MODO Hockey målnollan och det var Dave Spina som fick öppet mål efter en framspelning av Niklas Sundström.

– Ett riktigt tjusigt mål, säger MODO Hockeys headcoach Ulf Samuelsson och fortsätter så här om första perioden i sin helhet:

– Det var en ganska jämn period där dock vi hade ett litet spelmässigt övertag.

Mittperioden gick klart till MODO Hockey som exempelvis vann skottstatistiken med 17-7 i den rundan.

– Vi var inte alls med i den perioden. Där fick MODO Hockey alldeles för mycket spelrum, säger Rögles headcoach Dan Tangnes.

– Vi skulle ha gjort något mål på alla våra chanser, konstaterar Samuelsson.

I tredje perioden skapade Rögle tryck inledningsvis och hade några riktigt vassa chanser men lyckades inte överlista Bernhard Starkbaum och istället kunde MODO Hockey med en snabb spelvändning öka på till 2-0 genom Björn Svensson.

I matchens slutskede försökte Rögle forcera och man reducerade också genom Dennis Everberg.

Med 1.59 kvar av matchen åkte Richie Regehr på sin tredje tvåminutare för aftonen och Rögle plockade också ut målvakten och spelade sex mot fyra.

– Där gjorde vi riktigt bra penalty killing och det var oerhört skönt att ta tre poäng, säger Samuelsson och passar också på att berömma Starkbaum:

– Han var riktigt bra ikväll.

– Sett till hela matchen är det rättvist att poängen stannar kvar i Örnsköldsvik, var Tangnes slutord.