Inför MODO Hockey - HV71
Publicerad: 2016-01-21

Efter ännu ett matchuppehåll på en dryg vecka är det i morgon dags för MODO Hockey att möta HV71 hemma i Fjällräven Center.
Det blir andra gången den här säsongen som smålänningarna besöker Fjällräven Center. Första gången – tidigt i höstas – vann MODO Hockey.
– Det här blir en härlig utmaning och vi vet att vi kan störa dem. HV71 är också ett lurigt lag att möta eftersom de har massor av individuell skicklighet, säger MODO Hockeys headcoach Andreas Johansson.

MODO Hockey har efter lördagens match i Karlskrona haft matchledigt i en dryg vecka. Men nu blir det tätt på given. I morgon kommer HV71 på besök till Fjällräven Center och mindre än ett dygn därefter släpps pucken i returmötet i Kinnarps Arena.
– Det ska bli otroligt inspirerande att kliva in till match igen. Jag tycker att vi har en väldigt bra vecka på is bakom oss och det både tror och hoppas jag ska visa sig imorgon, säger headcoach Andreas Johansson.

Vid sidan av isen har det hänt mer – och då kring Maxim Lapierre som valt att lämna laget.
– Hela den här situationen med Lapierre är självklart riktigt tråkig. Men vi som lag och grupp har nu lagt det bakom oss och ser bara framåt. Fokuserar på det som vi tillsammans kan påverka, säger Johansson och fortsätter så här kring senaste tidens matcher:
– Tittar man tillbaka på de fyra senaste matcherna så hade vi två bra prestationer mot Frölunda respektive Skellefteå. Jag skulle vilja säga att prestationen mot Skellefteå var ruggigt bra men det var bara mot Frölunda vi fick med oss resultat. Därefter hade vi bortamatcher mot Brynäs och Karlskrona. I Gävle tycker jag att vi hade full koll på tillställningen i drygt 30 minuter innan vi drabbades av energitapp. Mot Karlskrona orkade vi rent mentalt inte komma upp och som den matchen blev så får vi vara glada över poängen vi fick med oss.

I tabellen så har MODO Hockey nu elva poäng upp till både Rögle och Malmö – och att ta sig upp på rätt sida om kvalstrecket är vad allting handlar om:
– Målsättningen är att nypa en position ovanför kvalstrecket. Det är 54 poäng kvar att spela om och det är otroligt mycket. Det finns tid att förbättra läget och det gäller att inte drabbas av panik. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi måste plocka poäng kontinuerligt och hela tiden förbereda oss till max inför respektive uppgift, säger Johansson och fortsätter så här om det kommande motståndet i form av HV71:
– HV71 är en lurig motståndare eftersom de förfogar över många individuellt skickliga spelare. Spelare som kan avgöra matcher. Den typen av motstånd är alltid lurigt. HV71 är också ett skridskostarkt lag som spelar en yvig hockey, ligger på rulle. De har också ett vasst målvaktsspel.

När det gäller MODO Hockeys lag inför morgondagen så finns det några frågetecken kring hur man ska formera styrkorna.
Otso Rantakari var tillbaka i träning idag torsdag men en trio forwards saknades.
– Bobby Butler, Axel Ottosson, Calle Grundström har ännu inte repat sig från sin magsjuka. Rantakari var tillbaka och kommer att komma till spel imorgon. Jag har också förhoppningar kring de övriga men vi får helt enkelt avvakta. Vi har juniorer som är redo att kliva in och eftersom det är två matcher på två dagar är det viktigt att vi har en bred laguppställning. Vi kommer exempelvis att starta på sju backar i morgondagens match, säger Johansson.

Det här blir säsongens tredje möte mellan MODO Hockey och HV71. De två tidigare har slutat med seger för hemmalaget. 1 oktober vann MODO Hockey med 5-0 i Fjällräven Center sedan man i mittperioden gjort 4-0. 21 november slutade det 3-1 i Kinnarps Arena.
– Vi var nära i den matchen och vi vet vad vi måste göra imorgon för att nå ett lyckat resultat, avslutar Johansson.

Redaktör, MODO Hockey Patrick Edlund