Björn Edlund inför helgens försäsongsmatcher
Publicerad: 2018-08-31
Dam
MODO Hockey reser till Umeå för Umeå Hockeycup och två matcher under försäsongen mot Luleå Hockey och IF Björklöven. "Vi har tränat mycket försvarsspel och vill lägga fokus på det i helgens matcher och där spela disciplinerat och aggressivt", kommenterar huvudtränare Björn Edlund inför matchen.

Den första matchen spelas på lördag kväll klockan 18:00 när MODO Hockey möter Luleå Hockey i A3 Arena i Umeå. Det blir lagens första möte den här säsongen.

– Jag har höga förväntningar på mötet mot Luleå Hockey och det ska bli intressant att möta dem då de nyligen besegrade Japans landslag. Vi får "tuppa upp oss" direkt och kriga på mot Luleå och det blir intressant att se hur vi ligger till, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.

MODO Hockey möter sedan Björklöven i en returmatch på söndag morgon. I det första mötet vann MODO Hockey med 12-1 efter bland annat tre hattrick-skyttar i matchen.

– Senast vi mötte Björklöven imponerade många unga spelare och visade att de vill vara med och kämpa om plats i laget. De spelade ett lugnt och sansat spel där de höll sig till gameplan och spelade helt utan nerver, vilket var väldigt roligt att se, konstaterar Edlund.

Wildfang och Wilson-Bennet ansluter

MODO Hockey kommer till spel med ordinarie trupp. Spelare ansluter från landslagsspel där även Lauren Wildfang och Breanne Wilson-Bennett ansluter direkt med flyg.

– Dagsformen får avgöra för Wildfang och Wilson-Bennet beroende på hur deras resa sett ut. Vi har hela tiden haft en bra kontakt och båda är laddade och vill spela. De reser med laget men beslut om spel tas på matchdagen, kommenterar avslutningsvis Edlund till MODO Channel.

{!C}

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson