Björn Edlund inför helgens hemmamatcher mot HV71 och Linköping
Publicerad: 2018-10-26
Dam
Det är som serieledare och med två bra matcher i ryggen som MODO Hockeys damer tar emot gästande HV71 och Linköping HC i helgen. " Känslan är grym. Vi åkte från Stockholm med en riktigt bra känsla i gruppen där vi på söndagen kanske gjorde en av de bättre prestationerna för säsongen om man ser över att spela hockey i sextio minuter", säger Björn Edlund till MODO Channel.

Efter den starka bortaturnén förra helgen där man slog AIK med 5-2 och SDE med 7-1 så vänder damerna nu hemåt för två matcher på hemmaplan i helgen. Först ut är HV71 som man möter under fredagskvällen.

– Jag väntar mig ingenting annat än att det blir en intensiv kamp. Det kommer vara blod, svett och tårar där ute på isen, säger Björn Edlund.

Under helgen som var, menar tränaren att man kunde se att mycket av det som laget pratat om i gruppen, föll väl ut och bar frukt. Framförallt att göra en bra prestation över hela matchen, något han tror blir en nyckel i helgens två matcher.

– Nu senast mot SDE så bar det vi pratat om frukt, vi var bra över sextio minuter och vi behöll spelet över hela matchen. Det tog vi med oss och det har hängt med under hela veckan. Vi har mycket nya spelare och en ganska intensiv spelidé där vi ska åka myket skridskor, och man får ha lite förståelse innan det det sitter i sextio minuter, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Det som är skönt med den här gruppen är att det är er extremt smarta och vill väldigt mycket.

Jämna möten senast

Senast MODO mötte både HV71 och Linköping så slutade det i idel vinster, även om det var väldigt jämna matcher.

– Tittar man både mot HV71 där vi vinner på övertid och framförallt sista matchen mot Linköping så får vi ett kvitto på var vi måste vara mentalt nu i helgen. Vi måste vara fokuserade och vi vet vilken typ av insats vi måste lägga in för att få ett positivt utfall, säger Edlund och fortsätter:

– Jag tycker att vi lär oss mer och mer. Tittar man på matchen mot SDE, där vi verkligen spelar hockey i sextio minuter, trots att det blir en relativt tidigt flermålsledning, så pausar vi inte utan vi fortsätter ligga på. Det kommer krävas även i helgen, säger Björn Edlund.

{!C}

Till MODO Channel

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist