Dubbla segrar mot Skellefteå
Publicerad: 2018-10-13
Junior
MODO Hockey har under fredag och lördag mött Skellefteå två gånger och det har blivit två raka vinster. Fredagens slutsiffror skrevs till seger med 6-2 och under lördagen stod det 6-3 på resultattavlan när 60 minuter var spelade.

Efter att MODO förra helgen var spelledig i J20 SuperElit Norra så är det full spelhelg som gäller denna helg. Matchandet började i fredags och håller på ända till söndag, med tre matcher på menyn. I de två första matcherna stod Skellefteå för motståndet och det har blivit full pott för MODO så här långt.

Det började under fredagen då MODO Hockey fick en drömstart i första perioden och redan efter dryga minuten tog man ledningen genom Max Walgren, framspelad av Mattias Norlinder. 2-0 kom 7:21 in i perioden, målet från Nicolas Müller och assistpoängen till Max Wahlgren och Tobias Åhström. Innan första perioden var över hade MODO även gjort 3-0 genom Max Tjernström, assisterad av Linus Skager.

Skellefteå gjorde två mål i den andra perioden medan MODO hade svårt att få in pucken framåt och inför den tredje perioden så var det 3-2 för hemmalaget.

Väl i den tredje perioden var det MODO för hela slanten och efter 3:18 utökade Tomislav Lovric till 4-2, på assist av Linus Skager. Med exakt 5 minuter spelade av perioden kom 5-2 då Oscar Nordin gjorde sitt första mål för säsongen, framspelad av Anton Gradin och Hugo Styf.

I mitten av tredje perioden stängde MODO matchen för gott när man gjorde 6-2 genom Joel Wahlgren på pass från Linus Skager och Tomislav Lovric.

Sex mål framåt även på lördag

MODO fick inte en lika flygande start i lördagens match utan Skellefteå öppnade målskyttet i mitten av första perioden. MODO hade en hel del av spelet men det där sista klickade inte riktigt för hemmalaget. Kvitteringen kom dock efter 16:19 då MODO i powerplay huttade rätt genom Linus Skager, assisterad av Alexander Popovic.

Innan perioden var över hade Skellefteå åter tagit ledningen i matchen och det fortsatte gå tungt för MODO i spelet även i den andra perioden. I mitten av perioden var det på nytt Linus Skager som skulle kliva fram och kvittera och även den här gången kom mål i numerärt överläge. Alexander Popovic och Linus Pettersson stod för förspelet.

Glädjen blev kortvarig då Skellefteå gjorde 2-3 på en märklig situation efter tekning, men MODO vek inte ned sig och kvitterade för tredje gången då Joel Wahlgren hittade rätt, framspelad av Max Tjernström och Linus Skager.

Om spelet inte fungerat i två perioder så fick MODO till det i sista perioden och 2:28 in tog MODO ledningen för första gången i matchen, då Anton Gradin satte 4-3, assisterad av Linus Skager och Alexander Popovic.

När väl MODO tagit ledningen släppte man den aldrig utan 5-3 kom, även denna gång i powerplay, då Oscar Nordin satte pucken, framspelad av Rasmus Lindgren och Maximillian Popovic. Innan matchen var över hade Anton Gradin gjort sitt andra mål i matchen då han, framspelad av Maximillian Popovic och Linus Pettersson, fastställde slutresultatet till 6-3.

Luleå väntar på söndag

MODO har en match kvar i helgen och det är Luleå som gästar under söndagen. Efter de två matcherna mot Skellefteå har MODO klivit upp på tredje plats i J20 SuperElit Norra efter Djurgården och AIK och är med i racet om de fem platserna som leder till J20 SuperElit Top10 efter jul.