MODO föll på hemmaplan i första semifinalen
Publicerad: 2019-02-26
Dam
MODO Hockeys damer fick en tung start på semifinalen. Efter en bra andraperiod av gästande Linköping HC, bäddade de för en 1-3 seger och har därmed satt sig i förarsätet i serien.

MODO Hockey var laget som kom ut med bäst energi i den första semifinalen och man skapade ett numerärt överläge direkt. Men trots en bra start så växte sig Linköping in i matchen och tog så småningom även över. Gästerna kändes både större och starkare än hemmalaget.

LHC behöll sedan kommandot genom hela första perioden och mot slutet av perioden huserade gästerna i anfallszon i flera minuter. Men trots det så höll MODO ut och perioden slutade 0-0.

Bra LHC-period

I den andra perioden var gästerna fortsatt dominanta och det tog inte lång tid innan man hade tagit ledningen i matchen. Susanna Tapani lyckades tråckla sig igenom hela försvaret och trots att hon revs ned framför mål, kunde hon vispa in pucken sittandes framför mål.

Kort därefter kom också 0-2 när Pernilla Winberg fick avancera längs med kanten, bryta sig in och avlossa ett skott som letade sig in i mål bakom Klara Peslarová.

Hemmalaget hade det svårt under stora delar av perioden, men mot slutet började man åka bättre skridskor igen. Vilket också resulterade i att man fick två stycken utvisningar med sig, varav en sträckte sig in i den tredje perioden.

Uppförsbacken blev för brant

I början av den andra perioden åkte Laura Lerchová på en riktigt tuff smäll från blind-side, dessvärre blev det ingen utvisning i det skedet och istället var det LHC som fick chansen i numerärt överläge kort därefter. Då passade gästerna på att utöka sin ledning till 0-3 efter att Emilia Ramboldt hittade mål med en puck från blålinjen.

Strax efter fick hemmalaget ännu en utvisning emot sig. Men då passade MODO på att reducera. Trots en LHC-spelare i ryggen lyckades Michela Cava trycka upp en puck i krysset för 1-3.

MODO låg sedan på bra men man vaknade lite för sent och uppförsbacken var alldeles för brant. Matchen slutade till sist 1-3 och returerna spelas lördag 2/2 och söndag 3/2, där laget reser ned till Linköping för match två och tre.