MODO vände och vann på straffar över Brynäs
Publicerad: 2019-10-04
Dam
Det blev en tät match i Gävle på fredagkvällen där MODO Hockey mötte Brynäs IF. Klara Peslarova spelade fantastiskt mellan stolparna och stoppade 22 skott i matchen och samtliga straffar när MODO vände underläge till seger med 1-2. Katia Clement Heydra kvitterade till 1-1 och gjorde även det matchavgörande målet i straffläggningen.

Efter en första period utan mål var det hemmalaget Brynäs som tog ledningen i fredagskvällens möte mot MODO Hockey i Gävle. Efter 49 sekunder checkade Brynäs aggressivt och återvann pucken i MODO:s zon där Michela Cava från bakom kassen passade upp till Maja Nylén-Persson. Backen avancerade in och avlossade ett handledsskott på Klara Peslarovas stödsida för 1-0 i matchen.

Klara Peslarova var en av huvudpersonerna i den andra perioden där hemmalaget Brynäs skapade de farligaste lägena offensivt. Peslarova räddade frilägen, direktskott och ett tre mot ett-läge för att stoppa Brynäs från att utöka ledningen i matchen. Farligaste läget framåt för MODO kom när Gracen Hirschy sånär lyckades få tag i en puck från Olivia Carlsson för ett helt fritt läge. Istället kom MODO Hockeys andra utvisning för för många spelare på isen i matchen och Peslarova tvingades svara för ytterligare en bra räddning i ett öppet läge från slottet. Inga fler mål föll i den andra perioden som slutade 1-0 med skotten 8-5 till Brynäs.

Kvittering efter individuell prestation

Den tredje perioden startade med ett jätteläge för hemmalaget att utöka ledningen i matchen där skottet från Katerina Mrazova träffade virket bakom Peslarova. MODO spelade sedan ett uppoffrande boxplay där Lore Baudrit skrinnade sig till ett friläge, men Ellen Jonsson i Brynäs-kassen knep skottet i plocken.

Efter 11:58 kom så kvitteringen från MODO Hockey där Katia Clement Heydra tog saken i egna händer när hon flög med pucken genom mittzonen och sedan tog hela varvet runt målburen för att sätta sitt tredje mål för säsongen och 1-1 i matchen via ”köksvägen”. MODO skapade sedan matchens kanske bästa anfall där Lore Baudrit avslutade fler gånger om, utan att överlista Jonsson i Brynäs-kassen. Hemmalaget skapade även ett friläge som MODO avvärjde genom bra backcheck och i slutskedet av matchen blev målvakten Peslarova utvisad där MODO klarade boxplayspelet perioden ut.

Heroiskt kämpande MODO segrade i straffläggning

I förlängningsspelet klarade MODO det inledande boxplayspelet innan ytterligare en utvisning kom där Laura Lerchova fick två minuter för tripping. Brynäs skapade enormt tryck för segermålet där MODO och Peslarova kämpade heroiskt i försvarsspelet. Puckarna duggade tätt runt MODO-kassen, men inga fler mål föll i matchen som kom att avgöras på straffläggning.

Katia Clement Heydra satte iskallt den första straffen i nät, Peslarova stoppade Lara Stadler innan Lore Baudrit fintade in MODO:s andra straff i nät. Två räddningar från Peslarova, en från Jonsson i Brynäs-kassen innan Sofia Engström satte straff nummer sju i krysset för att säkra segern till MODO Hockey. Stora matchvinnare var Klara Peslarova tillsammans med tvåmålsskytten Katya Clement Heydra.

Nästa hemmamatch lördag 12 oktober

Nästa hemmamatch spelas lördag den 12 oktober mot Djurgårdens IF och biljetter till den matchen finns ute på modo.ebiljett.nu.