MODO tog extrapoängen i derbyt
Publicerad: 2018-11-21
Junior
MODO Hockey tog två poäng när det var derbymatch i Skyttishallen mot Örnsköldsvik. MODO tog en tidig ledning men matchen gick till straffar och väl där var det MODO som tog extrapoängen när man vann med 3-4.

MODO Hockey behövde inte åka på någon lång resa för kvällens bortamöte, detta då man mötte Örnsköldsvik i Skyttishallen i J18 Elit Norra.

Gästande MODO fick en bra start på matchen och redan efter 4:48 tog man ledningen genom Wictor Åhström som spelades fram av Willy Norberg och Jeremias Lindewall. MODO fortsatte sedan ha utdelning i första perioden och med exakt sju minuter på klockan gjorde Oskar Edmundsson 0-2, assisterad av Wictor Åhström och Jeremias Lindewall.

Målskyttet i första perioden var inte slut där utan MODO gjorde även 0-3 innan perioden var över. Målet kom efter 15:12 och målskytten var Albin Svedin, som spelades fram av Ernst Axel Boberg och Ludvig Byström.

Straffar fick avgöra matchen

Trots ledning med tre mål efter första perioden skulle matchen gå till förlängning och straffar. Detta efter att Örnsköldsvik gjort två mål i den andra perioden genom Erik Molinder och Johan Ödmark.

I tredje perioden kom även kvitteringen då Felix Hälldahl gjorde 3-3 i power play och det målet skulle göra så att matchen var oavgjord efter 60 minuter. I övertiden fick Örnsköldsvik en bra chans att ta extrapoängen då man fick chansen i spel fem mot tre men något mål föll inte.

I straffläggningen var det MODO som var klart bättre, där MODO Hockeys målvakt Jakob Olsson spikade igen och räddade tre straffar samtidigt som MODO satte sina tre första straffar. Målskyttarna i straffläggningen var i tur och ordning Jeremias Lindewall, Wictor Åhström och Vilgot Dahlén.

Extrapoängen gör att MODO är placerade tvåa i J18 Elit Norra efter 17 spelade omgångar.