Tre nya poäng när serieledarna bortaslog SDE
Publicerad: 2018-10-21
Dam
MODO Hockey fick en drömstart i bortamatchen mot SDE där man inom loppet av matchens första femton minuter hade tagit en 0-5 ledning. Med den grymma starten bäddade man för en härlig 1-7 vinst.

Det blev en slarvig inledning på den första perioden mellan SDE och MODO, inom loppet av matchens första minut hade bägge lagen dragit på sig en varsin utvisning.

Men trots det slarviga spelet så var det MODO som var det spelförande laget, och bara fyra och en halv minut in i den förta perioden hade man tagit ledning, detta genom Agata Sarnovska som också gjorde sitt första mål i SDHL.

Efter målet tog MODO över matchen helt och sköljde över SDE. Halvvägs in i perioden gjorde Marion Allemoz 0-2, en och en halv minut senare kom 0-3 från Breanne Wilson-Bennet innan även Mina Waxin gjorde 0-4 från egen planhalva bara 17 sekunder senare.

Innan perioden var slut hade Mina Waxin stänkte in sitt andra mål för kvällen vilket innebar 0-5 och målvaktsbyte för SDE

Jämnare andraperiod

Den andra perioden var något jämnare än den första, men det var ändå MODO som fortsatte att skapa mycket framåt. Tolv minuter in i den andra perioden var det dags igen, den här gången genom Ronja Mogren som avlossade ett distinkt skott i krysset och som innebar 0-6.

Efter målet så skapade bortalaget flera bra lägen men målen uteblev och efter två spelade perioder ledde MODO med hela 0-6.

SDE spräckte sin målnolla

I den sista perioden var det istället SDE:s tur att får spräcka sin målnolla. Fem minuter in i perioden fick de spela i numerärt överläge, och efter en oturlig studs framför Tindra Holm kunde Lisa Mattsson i SDE liggandes vispa in pucken i mål.

MODO Hockey skulle dock få sista ordet i matchen. Med fem minuter kvar av matchen hittade Michela Cava en lös puck mitt i slottet som hon direktsköt upp i krysset.

Matchen slutade till sist 1-7 till MODO Hockey vilket innebar att man åkte hem från Stockholm med sex av sex möjliga poäng under helgen.