Förlust på bortaplan mot IK Oskarshamn
Publicerad: 2019-01-06
MODO Hockey avslutade sin roadtrip med att möta IK Oskarshamn under söndagen. Serieledarna blev dock för starka, och herrarna föll till sist med 5-2 på bortaplan.

MODO Hockey fick en riktig mardrömsstart i matchen mot IK Oskarshamn under söndagen, bara två minuter in i matchen hade hemmalaget gjort 1-0. Alex Hutchings blev helt frispelad framför mål, där han vände bort Linus Lundin innan han lade in pucken i mål.

Efter målet var IKO fortsatt dominanta, men istället var det MODO som kvitterade till 1-1 med sju minuter spelade av den första perioden. Joakim Hagelin skickade in en fin passning till Kalle Jellvert i slottet, som rappt tryckte in pucken i mål.

Glädjen från kvitteringsmålet blev dock kortvarig. Två minuter senare tappade MODO återigen en markering framför mål, Nicklas Heinerö blev fint framspelad och kunde direktskjuta in pucken i mål.

MODO Hockey ryckte dock upp sig i slutet av den första perioden. Man skapade flera fina lägen och pressade IK Oskarshamn bra. Perioden slutade dock ändå 2-1 till hemmalaget.

Sen reducering och baklängesmål

I den andra perioden fortsatte MODO med det fina spel som man visade upp i slutet av den första. Inom loppet av de första fem minuterna skapade man flera riktigt farliga målchanser.

Men istället för en kvittering så var det hemmalaget som utökade sin ledning till 3-1 när Nicklas Heinerö återigen fick för mycket yta framför mål.

IKO fortsatte sedan att skapa lägen, men det var ändå MODO som gjorde nästa mål. Med tre minuter kvar av perioden stod Henrik Björklund för ett riktigt kvalitetsavslut. Från nästintill ingen vinkel alls, lyckades han prickskjuta in pucken över IKO-målvaktens axel.

En oerhört skön reduceringen i slutet av perioden, men det var ändå hemmalaget som fick det sista ordet. I numerärt överläge, och med endast 8 sekunder kvar av perioden, utökade Janne Kivilahti Oskarshamns ledning till 4-2.

Tung start på den tredje perioden

Precis som i första, så blev det ingen rolig start i den avslutande perioden av matchen. Fem minuter in, utökade IKO sin ledning till 5-2 när Alex Hutchings gjorde sitt andra mål för kvällen.

Båda lagen turades sedan om att byta chanser med varandra under resten av perioden. Hemmalaget var dock betydligt närmre en utökad ledning, än MODO en reducering.

Men målen de uteblev och matchen slutade 5-2 till IK Oskarshamn. Nu väntar två dagar med matchledighet innan det är dags för derby hemma mot Björklöven på onsdag.