Uddamålsförlust mot Djurgården efter sent avgörande
Publicerad: 2020-10-24
Dam
Precis som i säsongens första möte mellan MODO och Djurgården blev det en målsnål tillställning mellan lagen i lördagskvällens möte på Hovet. MODO kvitterade till 1-1 i den tredje perioden där Djurgården sedan avgjorde med 2-1-målet då endast 30 sekunder återstod. Målskytt för MODO var Lina Ljungblom.

Inga mål föll på Hovet i den första perioden där MODO båda lagen hade varsin chans i powerplay och MODO Hockey vann skotten med 8-13. Matchens första mål kom i den andra perioden och det efter 5:07 när MODO Hockey pressade högt och Djurgården kunde ställa om i en spelvändning. I tre mot ett-läget tog Josefine Jakobsen saken i egna händer och sköt 1-0 till Djurgården, vilket var hennes femte mål för säsongen.

Kvitterat men tung förlust i slutsekunderna

MODO Hockey gick på kvitteringsjakt och i den tredje periodens tredje minut skapade Jaycee Magwood en bra chans på egen hand. MODO-forwarden tråcklade sig igenom Djurgårdens försvar och kunde så när få pucken i mål med hjälp av ett backhand-skott, men Lovisa Berndtsson i hemmalagets kasse räddade. Fem minuter in fick MODO sedan chansen i powerplay för fjärde gången i matchen och då kom kvitteringen. Sofia Engström hittade Lina Ljungblom med ett instrick och från högt i slottet kunde Ljugblom skjuta 1-1 och hennes fjärde mål för säsongen.

Efter kvitteringspucken höjdes temperaturen i matchen och efter elva minuter räddade stolpen Klara Peslarova innan målvakten räddade pucken från att passera linjen. Utvisningarna haglade där efter med spel fyra mot fyra innan powerplay MODO som följdes av ett powerplay för Djurgården. Avgörandet skulle komma med endast 30 sekunder kvar på klockan där MODO missade i ett uppspel, Djurgården sköt ett skott där returen studsade ut till Josefine Jakobsen som kunde skjuta sitt andra mål i matchen bakom Klara Peslarova. Protester kom från MODO då en spelare i hemmalaget hade kontakt med Peslarova strax innan målet, men målet stod och slutresultatet skrevs till 2-1. Det efter den totala skottstatistiken 32-25.

Nästa match spelas söndag på bortaplan

MODO Hockey reser nu vidare till Östergötland för match mot Linköping HC i Saab Arena på söndag. Den matchen har nedsläpp 16:00.