Ännu en vändning gav tre sköna poäng
Publicerad: 2018-10-05
Herr
Publiken i Fjällräven Center fick se en målrik match när MODO Hockey tog emot gästande Tingsryds AIF under fredagskvällen. Efter en stark andra- och tredjeperiod kunde MODO inkassera tre nya och härliga poäng.

Det blev en tempofylld inledning på fredagkvällens match. MODO gick ut hårt och hade inom matchens fem första minuter vaskat fram flera farliga lägen som fick igång hemmapubliken.

MODO fortsatte att trycka på framåt och sju minuter in fick man ett riktigt drömläge när Joakim Hagelin stångade framför mål. Men trots öppet mål så studsade pucken olyckligt och gick utanför.

Med tre minuter kvar av första perioden drog Tom Hedberg på sig en utvisning, en utvisning som Tingsryd inte förvaltade på ett bra sätt. Istället drog man på sig en egen utvisning som gjorde att MODO kunde trycka på ordentligt sista minuten. Målen uteblev dock och första perioden slutade 0-0.

Stark vändning i mittenperioden

Andra perioden startade Tingsryd på ett mycket bättre sätt än den första. I numerärt underläge lyckades man något turligt få med sig ett friläge men som tur var gick dock skotet högt över.

Men bara några minuter senare, närmare bestämt fyra minuter in i perioden, skulle bortalaget spräcka målnollan och ta ledningen i matchen.

6:25 var det dags för nästa mål i baken. Efter pucktapp på egen blå fick Tingsryd ett bra två mot ett läge. En chip in mot mål och en styrning senare låg pucken bakom Hanses igen.

Mindre än en minut senare hade även MODO Hockey en puck i mål och de 3015 i Fjällräven Center jublade ordentligt. Men domaren tvingades ringa på målet, och efter att ha granskat situationen dömde han bort det till publikens stora besvikelse.

Att det går fort i hockey, det bevisade MODO snabbt. Bara ett par sekunder efter det bortdömda målet låg pucken i målet igen. Patrik Karlkvist kunde efter en fin passning från Tobias Enström bara raka in pucken bakom TAIF-målvakten.

Det bortdömda målet, följt av reduceringen väckte hemmalaget ordentligt. Tre minuter senare var det dags igen. Henrik Björklund, som varit het under inledningen av säsongen, fick skicka in den härliga kvitteringen.

Efter det blev det riktigt grinigt ute på isen, något som resulterade i numerärt överläge för MODO. Hemmalaget tryckte på bra och TAIF var riktigt tillbakapressade. Inget mål kom i det numerära överläget, men istället kunde man ta ledningen strax innan pausvilan. Tom Hedberg och Magnus Häggström krigade på ordentligt framför mål, och på något vis lyckades Häggström ta vara på returen och skicka pucken i mål.

Hemmalaget stod upp bra

Med den vändnignen till 3-2 i andra perioden var det ett hemmalag med självförtroende som klev ut på isen i tredje perioden.

Tre minuter in höll sig Lukas Wernblom framme på en retur och med helt öppet mål styrde han in pucken.

Strax därefter fick TAIF en straff, men Erik Hanses i mål stod för en fenomenal räddning och sträcka ut vänstra benskyddet ordentligt. En reducering skulle dock komma från bortalaget nästan omgående efter straffen. En skymd Hanses var helt chanslös när ett backskott kom från blålinjen.

Tingsryd fick kort därefter en utvisning med sig, men hemmalaget stod upp bra och tillät aldrig bortalaget att komma till några bra lägen. Killarna täckte skott och gjorde allt för att ta alla tre poäng.

Matchen slutade 4-3 och en ny skön seger inkasserades på hemmaplan.