Återigen föll MODO Hockey mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2021-01-13
Inte heller i säsongens tredje försök lyckades MODO Hockey besegra BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Ikväll hade MODO Hockey ledningen med 3-2 men gästerna vände och vann. ”Vi gör inte saker i tillräckligt högt tempo ikväll, istället så sätter vi oss själva i dåliga lägen och det som genomsyrar kvällen är vår passivitet”, säger Pär Styf efter 3-5 mot tabelltvåan.

Tidigt målmässigt underläge hamnade MODO Hockey i när man ikväll mötte BIK Karlskoga i Fjällräven Center. Gästerna som är vassa i special teams fick möjligheten spela i power play efter drygt tre minuters spel – en möjlighet man tog också tillvara på när Tor Immo (tremålsskytt i höstens match i Fjällräven Center) skickade in pucken bakom Anthony Peters. Men MODO Hockey replikerade snabbt när Kalle Jellvert köksvägen lyckades överlista Stefan Steen.

– Jag har tagit utsidan så mycket den här säsongen så jag kände att det var dags att kliva in på mål, säger målskytten Jellvert.

"Vi ska vara glada över 2-2 efter 20 minuter"

Med drygt fyra minuter kvar av första perioden fick BIK Karlskoga till en snabb omställning. Gustaf Franzén och Immo kom två mot en – Franzén avslutade själv och satte på nytt BIK Karlskoga i ledning. Men det var MODO Hockey och Patrik Karlkvist som fick sista ordet i perioden. Filip Sveningsson gav Karlkvist ett rent läge som var klinisk i avslutet.

– Vi ska vara glada över 2-2 efter 20 minuter. Tycker inte alls att vi gör de saker vi kommit överens om, säger Pär Styf om den första perioden.

"Vi ger bort det i bytet efteråt"

I mittperioden startade MODO Hockey bra och när de fick spela power play för andra gången på kort tid så small det till och det var Karlkvists bössa som talade. Tyvärr klarade MODO Hockey inte av att spela på ledningen särskilt lång tid. Det tog nämligen bara 15 sekunder för gästerna att kvittera. Det blev ännu värre för MODO Hockey strax därefter när gästerna ännu en gång nätade i power play.

– På något sätt lyckas vi ha 3-2 men det ger vi bort i bytet efteråt, säger Styf.

"Vi är alldeles för passiva - ger dem tid och ytor"

I slutet av perioden hamnade MODO Hockey i tvåmålsunderläge. I samband med det så lämnade också Peters kassen och ersattes av Oliver Dackell. Tredje perioden startade BIK Karlskoga i power play och trots att MODO Hockey klarade av det så satte det ändå på något sätt tonen för perioden. Det tog ett tag innan MODO Hockey började skapa någonting i offensiven. Men någon reducering kom aldrig utan BIK Karlskoga stängde ned matchen.

– Jag tycker inte vi är med i den här matchen. Det är ingen bra insats ikväll. Vi hade pratat om att snabbt ta pucken framåt – av det såg vi ingenting. Vi är alldeles för passiva, dels i spelet fem mot fem och sedan också i vårt box play. Den passiviteten ger dem både tid och ytor vilket de också utnyttjar, säger en besviken Styf.

Nästa match för MODO Hockey är hemma mot AIK fredag.

– Vi måste upp i nivå till den matchen, någonting annat finns inte, avslutar Styf.