Uddamålsförlust mot Linköping
Publicerad: 2019-02-17
Junior
Det blev en målsnål tillställning där matchens samtliga tre mål kom i första perioden, när MODO Hockey förlorade mot Linköping i J20 SuperElit Top10. Hemmalaget tog ledningen tidigt men två mål från gästerna såg till att det till slut stod 1-2 på resultattavlan.

Efter gårdagens händelsrika och målrika match när MODO mötte HV71 i J20 SuperElit Top10 så blev det i stället en allt annat än målrik match som MODO och Linköping bjöd på under söndagen.

Målskyttet skulle komma tidigt i matchen och hemmalaget fick den bästa starten, när Max Tjernström redan efter 1:18 gav MODO ledningen assisterad av Isak Sandström och Alexander Popovic.

Drygt fem minuter in fick MODO Hockey chansen i power play och man skapade några bra chanser att utöka ledningen, men något mål kom inte utan gästande Linköping kunde stå emot.

Linköping vände till seger

Den avklarade utvisningen stärkte gästerna och mindre än minuten efter att man blivit fulltaliga så kvitterade man MDOO Hockeys ledning genom Tom Eriksson. Ett skott från blå i spel sex mot fem som styrdes framför mål ställde Lucas Jägbring i MODO Hockeys kasse.

Målet gav Linköping fart och man avslutade perioden bättre än hemmalaget. Med två minuter kvar av första tredjedelen av matchen så tog Linköping ledningen genom Alexander Malinowski, ett mål som skulle visa sig bli matchens sista.

Linköping vann skotten klart i matchen, 18-35, och det var också Linköping som skulle spela bättre. Man höll relativt enkelt undan under de två kvarvarande perioderna och trots att MODO fick två chanser i power play så kunde man inte utnyttja dessa.

Linköping tog hem matchen med 1-2 och det innebar att MODO Hockey fick med sig en poäng i från helgens spel i J20 SuperElit Top10. Närmast väntar nu två bortamatcher nästa helg, då det är dags för returmöten med helgens två motståndare, HV71 och Linköping.