Olivia Carlsson stannar i MODO Hockey

29 maj 2017 14:00

MODO Hockey kan idag meddela att forwarden Olivia Carlsson tecknat ett nytt kontrakt med klubben för de två kommande säsongerna. ”Vi är väldigt glada att Olivia valt att fortsätta i MODO Hockey. Hon är en kärnspelare i truppen där man som tränare alltid vet vad man får av henne och det är hundra procent i alla lägen”, kommenterar MODO Hockeys sportchef och huvudtränare Björn Edlund.


Olivia Carlsson, 22, har tecknat ett nytt avtal med MODO Hockey och gör sig därmed redo för sin sjunde raka säsong i föreningen där hon gjorde sina första matcher säsongen 2011/2012. Carlsson svarade den senaste säsongen för 12 poäng (3+9) på 34 spelade matcher och har totalt 78 poäng (34+44) på 169 matcher för MODO Hockey i SDHL. Olivia Carlsson har varit bofast i landslaget under i stort sett hela sin karriär och har representerat dammkronorna i VM de fyra senaste säsongerna.

– Olivia Carlsson är en ledare i laget men kanske inte den som leder verbalt och pratar mest. Hon visar istället alltid vägen genom sitt spel och engagemang där det inte finns annat än hundra procent. Som spelare är hon väldigt atletisk och fortsätter att utvecklas tekniskt som ishockeyspelare där hon kommer att kunna få ut ännu mer av sitt offensiva spel de kommande säsongerna, kommenterar Björn Edlund och avslutar:

– Hon har alltid bidragit med att få fast spelare och vinna puckar men har några steg till att ta rent tekniskt som kommer att märkas även i poängproduktionen. Den kommande säsongen ska vi se till att vi når dit.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Olivia Carlsson sträcker sig till och med säsongen 2018/2019.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2017/2018

Säsongskort till SDHL 2017/2018

Björn Edlund i MODO Channels nyhetsuppdatering 29/5