Andreas Johansson: "Vi ska ta det från prestation till resultat"
Publicerad: 2016-01-13

För MODO Hockey väntar två raka bortamatcher då torsdagen betyder bortamöte mot Brynäs IF i Gavlerinken. Matchen i omgång 33 är lagens tredje möten den här säsongen där Brynäs gått segrande ur de två tidigare.

– Vi känner att våra prestationer till slut måste ge resultat. Därför fokuserar vi maximalt på prestationen genom att träna bra, äta bra och förbereda oss på bästa sätt. Vi ska komma ut hungriga i matchen mot Brynäs och spela som vi gjort på slutet för då kommer vi att få resultat, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Nu ska vi ta det från prestation till resultat. Det är det som det handlar om att vi ska sätta in det i huvudet att prestationen varit bra, men bra räcker inte. Alla, inklusive mig själv, måste höja sig ett snäpp och det är det som vi hela tiden pratar om.

"Det handlar om att hela tiden förbättra sig"

MODO Hockey tränade måndag, tisdag och onsdag innan avfärd till Gävle. Tisdagen innehöll ett extra träningspass på is för forwards som tränade avslut mot mål.

– Det handlade om "skills" och målskytte där vi kommer att fortsätta att lägga in den typen av träning även i fortsättningen. Det handlar om att hela tiden förbättra sig och bli en bättre hockeyspelare. Den här typen av träning hade jag kört betydligt tidigare, oftare och schemalagt om jag varit med från start av säsongen, säger Andreas Johansson med konstaterar:

– Nu är vi igång och det handlar om att nöta in att man inte har mycket tid på sig och istället skjuta snabbt, komma till avslut på små ytor från nära håll och även bättra på avsluten med backhand. Nöter man in detta så sitter det i ryggmärgen även på match.

Läget i laget

Byron Ritchie och Nichlas Torp är fortfarande utanför laget och kommer inte till spel i matchen på grund av skador. Kristian Jakobsson, som nyligen skrev kontrakt på två år, är med på resan.

– Kristian är tillbaka och kommer att spela i matchen mot Brynäs IF. Vi reser med tretton forwards och sju backar, avslutar Johansson.

Efter torsdagens match mot Brynäs väntar bortamöte mot Karlskrona HK där matchens visas i Fjällräven Center och Guldbaren under lördag kväll. Nästa hemmamatch är mot HV71 på fredag 22 januari klockan 19:00.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson