MODO Hockey lånar ut Linus Ullmark

18 september 2012 09:58

MODO Hockeys juniorlandslagsmålvakt Linus Ullmark lånas ut till HockeyAllsvenskan och Mora IK.

– En fantastisk möjlighet för Linus att ytterligare bredda sin kunskapsbank, säger MODO Hockeys målvaktstränare Maciej Szwoch.


19-årige Linus Ullmark debuterade i Elitserien förra säsongen när han vaktade kassen i MODO Hockeys match i Luleå på annandag jul.

Linus fick med sig en poäng från sin debutmatch.

Två dagar senare när MODO Hockey spelade sin jubileumsmatch så tog han också plats mellan stolparna.

Utöver dessa två matcher fick han också göra ett inhopp borta mot Linköping i januari 2012.

I övrigt så spelade Linus i J20-laget där han under hela säsongen var mycket bra. Linus framfart gick inte obemärkt förbi utan han fick också chansen att dra på sig landslagsdressen.

Det har han också gjort den här säsongen och Linus är en av målvakterna som fightas om en plats i den kommande JVM-truppen.

Nu står det klart att Linus kommer att lånas ut till HockeyAllsvenskan och Mora IK. Linus gör redan idag sin första träning med dalalaget.

– En fantastisk möjlighet för Linus att ytterligare bredda sin kunskapsbank, säger MODO Hockeys målvaktstränare Maciej Szwoch och fortsätter:

– Linus har redan hunnit samla på sig erfarenhet från Elitserien och internationell hockey. Att han nu får den här chansen är otroligt kul för honom.

Utlåningen av Linus Ullmark gäller tills vidare.

– Vi får se vad som händer framöver. Vi utvärderar allt eftersom. Det är också kul att vi nu har två målvakter från vår organisation i HockeyAllsvenskan. Sedan tidigare finns Anton Forsberg i Södertälje, avslutar Szwoch.