"Känns som att säsongen börjar nu"

20 augusti 2014 10:57

Idag kliver MODO Hockey J20 in i U20 Super Challenge i Karlstad när man möter Leksand.

– Det ska bli riktigt roligt och vi har höga förväntningar på den här turneringen, säger Thomas Högström, headcoach i MODO Hockey J20.


MODO Hockey J20 har hunnit med två försäsongsmatcher så här långt. Först blev det förlust mot Timrå sedan man tappat 2-0 till 2-3 under matchens avslutande minuter. I fredags blev det dock seger – en förkrossande sådan när man i Fjällräven Center vann med hela 11-1 över Örnsköldsvik Hockeys A-lag.

– Det var bra matcher att få och jag tycker också det fanns många positiva bitar i de matcherna som vi kan bygga vidare på, säger Thomas Högström, headcoach i MODO Hockey J20 som nu befinner sig i Karlstad med sitt manskap för att spela turneringen U20 Super Challenge.

Åtta lag deltar i turneringen och inledningsvis är de indelade i två grupper. MODO Hockey J20 återfinns i grupp B tillsammans med Leksand, Helsingfors IFK och Norges U20-landslag.

– Känns som att säsongen börjar nu. När det är en turnering så blir det lite mer allvar kring allting. Det här kommer att bli en bra värdemätare för oss och det känns också bra att vi har åkt iväg på den här trippen som innebär att man lär känna varandra ännu mer, säger Högström och fortsätter:

– Ska bli intressant att möta både finländskt och norskt motstånd. Tror vi kan förvänta oss en annan typ av hockey än vi är van vid i dessa matcher.

MODO Hockey J20 inleder turneringen idag med match mot Leksand. Klockan 15:45 är det nedsläpp.

– Fokus idag är på vår egen prestation. Vill se att vi kliver in och kör i 100 procent. Överhuvudtaget har vi höga förväntningar på den här turneringen. Vill se att alla verkligen vill vara med och tävla. Vill också se att vårt spelsystem fungerar. En bra defensiv och en kreativ offensiv vill vi ha. Självklart vill man vinna när man tävlar och vi har siktet inställt på att gå hela vägen, säger Högström som idag ställer Markus Olsson i kassen och i övrigt kommer till spel med tre backpar och fyra kedjor.

Truppen till U20 Super Challenge

Målvakter: Markus Olsson, Emil Hedman.

Backar: Jonathan Léman, Erik Ullman, Lukas Ekeståhl-Jonsson, Erik Flood, Albin Runesson, Josef Ingman.

Forwards: Carl Grundström, Emil Alba, Noah Pereira, Kristian Jakobsson, Linus Sandin, Andreas Ljung, Axel Ottosson, Måns Löfroth, Daniel Muzito-Bagenda, Jens Norberg, Robin Byström, Oscar Bergqvist, Oskar Söderberg.

Fakta från turneringen