MODO vände och tog tredje raka
Publicerad: 2020-12-02
Det var händelserikt i Scaniarinken när MODO Hockey vände ett tvåmålsunderläge till seger efter straffar - Aleksi Heponiemi segerskytt. Det här var MODO Hockeys tredje raka seger och man avancerade också i tabellen. MODO Hockeys segersiffror skrevs till 3-2 och förutom nätrassel så var det också en hel del puckar i målramen. ”Vi gör en bra första period, en riktigt bra tredje period och det här känns skönt”, summerar Pär Styf.

Det var MODO Hockey som tog tag i taktpinnen i Scaniarinken. Stabilt och kontrollerat var det inledningsvis men utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Men när MODO Hockey sedan började dra på sig utvisningar så fick hemmalaget luft och det var också i power play som Emil Alba styrde in kvällens första mål.

– Vi ställer till det lite för oss själva, säger Pär Styf om det faktum att MODO Hockey gick in i den första periodpausen i underläge.

Aagaard och Karlkvist nätade

Men mittperioden började i moll för MODO Hockey när hemmalaget utökade ledningen - också det efter mål i power play. Men därefter kom MODO Hockey också in i målprotokollet. I efterdyningarna av ett power play så reducerade Mikkel Aagaard med en styrning och strax därefter så var det Patrik Karlkvist som såg till att det var utjämnat.

– Vi hade en bra känsla inför tredje perioden och jag tycker också att just den perioden är vår bästa, tycker att vi spelar riktigt bra och vi har våra lägen för att avgöra, säger Styf.

Peters räddade straffslag

MODO Hockey dominerade spelet långa stunder i perioden men lyckades inte överlista Filip Gustavsson. Med 1:39 kvar av ordinarie matchtid fick Södertälje ett läge att avgöra när de tilldömdes ett straffslag. Men Anthony Peters räddade Lucas Carlssons försök. Filip Sveningsson fick strax därefter också han en fin möjlighet att avgöra tillställningen innan signalen ljöd för tre perioders spel.

"Målvakten fuskade"

I förlängningen skapades det också heta målmöjligheter. De allra hetaste hade Aleksi Heponiemi och Patrik Karlkvist som brände var sitt friläge. Heponiemi fick sedan sin revansch i straffläggningen när han var den ende som lyckades göra mål på totalt åtta försök.

– Tycker att målvakten fuskade en del och lämnade en öppning för mig, kommenterade Heponiemi som tog ett avslut ganska långt utifrån för att vara ett straffslag.

"Nu njuter vi av det här innan vi laddar om"

Puckar i målramen var vi inne på inledningsvis. Anthony Peters hade marginalerna på sin sida vid några tillfällen och när Jesper Lindgren fick ett friläge så fick också han se sitt avslut träffa målramen.

– Nu njuter vi av den här segern ikväll. Sedan tränar vi imorgon här i Södertälje och börjar då uppladdningen för matchen mot Västerås, avslutar Styf. Matchen som Styf refererar till spelas på fredag i Västerås. Nästa hemmamatch spelas kommande onsdag när AIK gästar Fjällräven Center.