Femetta när MODO Hockey tog fjärde raka segern
Publicerad: 2019-02-16
MODO Hockey besegrade under lördagen Södertälje SK med 1-5 efter bland annat två mål i powerplay. Laget tog därmed full pott på den två matcher långa bortatrippen, sin fjärde raka seger samt sin sjätte raka match med poäng. Måkskyttar i matchen var Joakim Hagelin, Daniel Sylwander, Patrik Karlkvist, Henrik Björklund och Kalle Jellvert.

Lördagens match i Scaniarinken startade i full fart inför välfyllda läktare. Det var gästande MODO Hockey som tog ledningen i matchen och det genom mål i powerplay redan efter en minuts spel. Efter vunnen tekning behöll MODO pucken där Jonathan Johnson passade Henrik Björklund som i sin tur hittade Joakim Hagelin som ändrade riktning på pucken i slottet och styrde in 0-1. Innan den första perioden var över utökade MODO ledningen när Daniel Sylwander tog saken i egna händer bakom offensiv målbur och via köksvägen satte 0-2. Målet var Sylwanders sjunde mål för säsongen och med skotten 10-8 gick MODO till pausvila med tvåmålsledning.

Slutspelskaratär i andra där MODO utökade

I inledningen av den andra perioden fortsatte offensiven för MODO när man omgående utökade sin ledning efter en snabb spelvändning. Jonathan Johnson hittade Joakim Hagelin som i fart endast fick halvträff på pucken. Men Patrik Karlkvist dök upp på returen och kunde sätta pucken i nät från nära håll efter tre minuters spel av den andra perioden. Målet fram till 0-3 betydde mål nummer 19 för Karlkvist den här säsongen.

Matchen hade en härlig slutspelskaraktär med tjafs efter de flesta avblåsningarna där MODO sedan klarade av ett boxplay på ett ypperligt sätt efter åtta spelade minuter. Där efter spelade MODO ett väldigt bra anfallsspel med långa sekevenser i anfallszonen. Inga fler mål föll i perioden där chanser inte saknades och där Erik Hanses spelade bra mellan stolparna när Södertälje skapade sina lägen.

Tidig reducering - Stark avslutning

Den tredje perioden inleddes med att Södertälje reducerade till 1-3 efter 5:45 när hemmalaget fick ett långt anfall som avslutades när Hugo Gustafsson sköt pucken högt i nät från slottet.

Efter reduceringen fick Södertälje energi och spelade aggresivt över hela banan där MODO även tvingades spela boxplay efter 8:47. Efter ett väldigt bra spel i numerärt underläge skapade MODO åter tryck i anfallszonen och fick stopp på SSK:s fart på ett effektivt sätt. Efter tredje periodens powerbreak skulle även MODO Hockeys andra mål i powerplay för kvällen komma.

För efter 13:33 vann MODO tekningen i anfallszonen, spelade runt innan Henrik Björklund fick pucken högt i slottet och sköt. Isak Wallin i SSK-kassen räddade pucken, men inte utan att den sedan tog en hög bana för att landa i mål vilket betydde 1-4 till MODO Hockey. Drygt tre minuter senare var det dags för ytterligare mål från MODO när Linus Pettersson vallade bort en hemmaförsvarare bakom offensiv målbur innan han serverade Kalle Jellvert. Jellvert vandrade in och satte sitt elfte mål för säsongen efter isen fram till 1-5 som även blev slutresultatet i matchen.

Seger och tre poäng innebar även full pott under den två matcher långa bortaresan, lagets fjärde raka seger och den sjätte raka matchen med poäng.

Nästa hemmamatch mot IK Oskarshamn

Efter den två matcher långa bortaturnén med full pott vänder nu MODO åter till Örnsköldsvik för hemmamatch mot IK Oskarhamn på onsdag i nästa vecka. Stötta laget på bästa sätt genom att vara på plats i Fjällräven Center, biljetterna skaffar du hos våra biljettombud samt på modo.ebiljett.nu.