MODO Hockey utslagna ur SM-slutspelet
Publicerad: 2019-03-03
Dam
Efter förlust med 4-0 i den tredje semifinalen mot Linköping står det klart att Linköping vann matchserien med 3-0 i matcher och är vidare till SM-final. MODO Hockey är därmed utslagna ur SM-slutspelet och säsongen är över.

MODO Hockey hade kliven mot strupen och var tvungna att vinna den tredje semifinalen då Linköping hade 2-0-ledning i bäst av fem-serien. Den första perioden i Stångebro Ishall under söndag förmiddag kantades av utvisningar där det var hemmalaget som tog ledningen i matchen efter 8:48. Målet kom i powerplay där Linköping spelade runt pucken innan Kennedy Marchment avslutade och tog egen retur för 1-0, framspelade av Pernilla Winberg och Susanna Tapani.

MODO Hockey saknade inte lägen till kvittering där ett långt fem mot tre-spel avslutade den första perioden utan att MODO kunde få till något riktigt tryck offensivt.

Utvisningar hackade upp den andra perioden

Den andra perioden inledde MODO i powerplay men utan att lyckas kvittera. Istället var Linköping nära att utöka ledningen i powerplay där MODO försvarade sig väl och Klara Peslarová spelade bra mellan stolparna. Utvisningar fortsatte att hacka upp matchen där MODO inte alls fick till spelet i numerärt överläge efter fyra minuter var spelade av andra.

Lagen fortsatte byta möjligheter i powerplay där Klara Peslarova fortsatte att spela övertygande när MODO var tillbakapressade. Michela Cava skapade på egen hand två farliga chanser offensivt i slutet av den andra perioden, men inga mål föll i mittperioden.

Inga mål framåt - Säsongen är över

MODO startade den tredje perioden på ett mer aggresivt sätt offensivt. Men efter en felpassning precis innanför offensiv blålinje kom istället Linköping med tre spelare mot en ensam Peslarova som tvingades se 2-0 gå in bakom sig där Denise Altmann var sist på pucken. Direkt efter målet var MODO nära en reducering, men skottet strax utanför från Paula Bergström. Istället kom 3-0 för Linköping när Amalie Andersen sköt ett välriktat slagskott i mål efter 12:31. MODO chansade med sex spelare på isen, men då kom även 4-0 efter mål i öppen kasse.

Det blev även slutresultatet i matchen, där skotten slutade 41-26. Linköping vann därmed matchserien med 3-0 och eliminerade MODO Hockey från SM-slutspelet.