Förlust efter straffar på hemmaplan mot SDE
Publicerad: 2019-01-05
Dam
Det blev en tuff lördag för MODO Hockeys damer när man tog emot SDE på hemmaplan. Lika efter ordinarie tid och förlängning ledde till straffar. Väl där kunde gästerna få med sig bonuspoängen hem.

Det blev en jämn match mellan MODO Hockey och SDE när man möttes under lördagen. Serieledarna kom ut och visade varför man huserar på en förstaplats i SDHL-tabellen. Man hade flera fina lägen under den första perioden, där skotten slutade 9-3 till hemmalaget. Målen uteblev dock och ställningen var 0-0 efter de första tjugo minuterna.

Gästerna tog ledningen

Om den första perioden var snäll, och där endast två utvisningsminuter delades ut. Så blev den andra perioden grinigare och desto mer händelserik sett till spelare i utvisningsbåsen.

Halvvägs in kom en period i matchen då domaren fick en hel del att göra. Först drog SDE:s Linda Björling på sig en slashing-utvisning. I efterföljande powerplay drog sedan Michela Cava på sig en tvåminutersutvisning för holding.

Bara tio sekunder senare var det dags igen då både Kaitlyn Tougas och Agnes Wilhelmsson ådrog sig en varsin roughing-utvisning.

Med endast en minut kvar av perioden, och med två spelare var i utvisnignsbåsen. Så var det gästerna som kanske något oväntat skulle ta ledningen i matchen. Leanne Ganney sköt ett skott utifrån och väl framför mål höll sig Julie Zwarthoed framme och dunkade in returen från slottet.

Matchen gick till straffar

I den tredje perioden började hemmalagets forcering för att få till en kvittering, och halvvägs in i perioden kom också 1-1 målet.

Michela Cava spelade fram till Johanna Olofsson i slottet, som kyligt väntade ut målvakten och sedan satte dit pucken längs med vänstra stolpen.

Lagen blev sedan svåra att skilja på och inga fler mål kom under varken ordinarie tid eller i förlängingen. Där hemmalaget var närmast ett avgörande mål.

I straffläggningen kunde gästerna till sist dra det längsta strået. MODO Hockey lyckades inte överlista Sofia Reideborn på sina fem försök, och istället kunde Kayleigh Hammers sätta den avgörande straffen bakom Klara Peslarová.

Nästa match spelas redan imorgon då MODO Hockeys damer får chansen att studsa tillbaka på hemmaplan mot Djurgården. Pucken släpps 14:30 i Fjällräven Center!