MODO höll undan till seger mot Leksand
Publicerad: 2019-01-13
Junior
MODO Hockey följde upp gårdagens seger i J18 Allsvenskan Norra mot Mora med att på söndagen besegra Leksand på bortaplan. Siffrorna skrevs till slut till 3-4 efter periodsiffrorna 0-2, 1-2, 2-0.

Det var dags för den femte omgången för serietrean MODO Hockey när man under söndagen gästade seriefyran Leksand för match i J18 Allsvenskan Norra.

Under första halvan av första perioden fick båda lagen var sin chans i power play utan att kunna utnyttja dem. MODO vann skotten i perioden med 7-5 och man skulle också vinna perioden målmässigt.

Med 15:55 på klockan tog man nämligen ledningen då Wictor Åhström satte 0-1 bakom Leksands målvakt, framspelad av Ernst Axel Boberg. Blott 20 sekunder senare gjorde MODO även 0-2 då Isak Norén skickade in pucken, assisterad av Wictor Åhström och Milton Eriksson.

Leksand nära att komma i kapp

Redan 18 sekunder in i mittenperioden så kom reduceringen från Leksands Arvid Leremar. Leksand vann skotten klart i perioden med hela 14-5 men MODO skulle målmässigt vinna även den andra perioden.

Med 14:23 på klockan gjorde Wictor Åhström sitt andra mål i matchen då han, framspelad av Jeremias Lindewall och Oskar Edmundsson, satte 1-3. I slutet av perioden fick Leksand chansen i numerärt överläge men det var MODO Hockey som genom Elias Stenman gjorde målet och såg till så att man hade tre måls ledning in i sista perioden.

Leksand jagade för reducering i slutperioden och med knappt fem minuter kom 2-4. Hemmalaget fortsatte jakten men den kom av sig något och inte förrän med 18:38 på klockan lyckades man göra 3-4. Därmed blev det nerv i de avslutande sekunderna men MODO kunde hålla undan och vinna helgens andra match i J18 Allsvenskan Norra.