Förlust i sista matchen i SCA-cupen
Publicerad: 2020-09-19
MODO Hockeys sista match i SCA-cupen spelades mot Timrå och det blev ingen rolig historia för MODO. Timrå var klart bättre matchen igenom och hade också bra utdelning på sina chanser, vilket till slut gjorde att förlusten skrevs till 1-6.

SCA-cupens sista match för den här försäsongen spelades under lördagsaftonen när MODO Hockey och Timrå IK möttes för tredje gången på ett par veckor. Lagen har vunnit var sin match så här långt och matchen gällde vilka som skulle ta andraplatsen bakom Björklöven.

Timrå inledde perioden bäst och och skapade några farliga chanser framför Anthony Peters i MODO Hockeys mål. Matchens första mål gjorde också Timrå, detta efter att MODO slarvat i uppspelet och Timrås Marcus Hardegård fick läget mitt i slottet för 1-0.

Timrå klart bättre matchen igenom

Det var i princip bara Timrå genom hela den andra perioden, där de gjorde hela fyra mål i perioden, där ett av de fyra målen kom i powerplay. Periodens enda mål för MODO Hockey kom drygt fyra minuter in när Gustav Olhaver tog till vara på den märkliga sargstuds som uppstod på Kalle Jellverts skott.

Den tredje perioden blev en lång transportsträcka mot slutsignalen där båda lagen ville få till ett snabbt slut på matchen. Ett mål till föll i matchen och det var Timrå som gjorde det då de fastställde slutresultatet till 1-6 i powerplay.

Det här var den avslutande matchen för MODO Hockey under försäsongen och nu väntar premiären i HockeyAllsvenskan den 3:e oktober när vi tar emot Vita Hästen. Inför den matchen kommer vi återkomma med mer information om vad som gäller kring publik så snart vi vet mer.