Seger hemma mot Mora
Publicerad: 2019-12-11
MODO Hockey hade underläge med 2-1 efter första perioden men tre mål i den andra vände matchen och MODO gick matchvinnande ur mötet med Mora IK, där segersiffrorna till slut skrevs till 4-3.

Derbyt mot Björklöven är lagt till handlingarna och det var under onsdagskvällen dags att ta emot Mora IK på hemmaplan. Senaste mötet lagen emellan spelades i Mora, en match där MODO Hockey vann med 5-1.

MODO Hockey tog ledningen i matchen i spel fem mot fyra men det var inte utan att Mora hade haft flera bra chanser innan målet, bland annat två skott i målramen. Ledningsmålet gjordes av Patrik Karlkvist när han vandrade runt högt i zonen och när han fick tillbaka pucken så nöp han den lågt på bortre stolpen.

Men Mora, som var bättre än MODO i den första perioden, gjorde två snabba mål och hade ledningen efter 20 spelade minuter.

MODO Hockeys mittperiod avgjorde matchen

Direkt i den andra perioden kom MODO in och kvitterade till 2-2, ett mål som kom med bara sekunden kvar av Moras boxplay. MODO spelade runt bra i offensiv zon och Jonathan Johnson kunde avsluta från högerkanten.

Hemmalaget var inne i ett bra flyt och när MODO fick en ny chans i powerplay så höll sig Henrik Björklund framme framför mål och styrde in 3-2 framspelad av Patrik Karlkvist.

Förstakedjan hade en rolig afton och de fortsatte i slutet av perioden då Adam Tambellini mycket skickligt sköt 4-2 trots att pucken hamnade svårt till i skottögonblicket. Målet skulle visa sig bli matchavgörande då Moras forcering i den tredje perioden inte gav mer än ett mål i slutminuten, ett mål som kom efter en misstänkt offside.

Nästa hemmamatch spelas 17 december

Nu väntar bortamatch på fredag då MODO Hockey beger sig till Södertälje innan det på nytt är dags för hemmamatch tisdagen den 17 december då Karlskrona HK kommer på besök. Biljetter till den matchen och till den näst intill slutsålda mellandagsmatchen mot Timrå den 29 december hittar ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.