Roche gör backsidan fulltalig

11 augusti 2014 13:47

Kanadensiske backen Travis Roche är klar för spel i MODO Hockey. Roche kommer från spel i schweiziska ligan med SC Bern där han gjort sex säsonger.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat de spetskvalitéer som Travis Roche besitter, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


MODO Hockey har skrivit kontrakt för säsongen 2014-15 med kanadensiske backen Travis Roche.

36-årige högerskytten Roche – som mäter 185 cm och väger 88 kg – har 60 NHL-matcher på sitt konto men har tillbringat de sex senaste säsongerna i Bern där han på 304 matcher gjort 227 poäng, varav 53 mål.

– Vi har letat efter speciella spetskvalitéer på backsidan och det känns bra att vi fått till en lösning med Travis Roche. Han besitter de kvalitéer vi vill ha – Travis är offensivt stark och har goda egenskaper i power play, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Det som också känns riktigt bra är att Travis redan är erfaren på europeiska rinkar, och en bra karaktär för vår redan starka grupp.

Under sina sex år i Bern har Travis Roche vunnit mästerskapet två gånger och han har spelat en tongivande roll i laget. De senaste åren har Travis för övrigt varit lagkamrat med ex-MODOiten Byron Ritchie.

– Både Travis och Byron har spelat stora roller i Bern. Att Byron har ett MODO-hjärta sen hans tid här, gör säkert sitt till att processen varit enklare att landa Travis, säger Svartvadet.

Med Roches namnteckning på kontraktet har MODO Hockey en fulltalig backuppsättning. Joonas Lehtivuori, Jonas Ahnelöv, Fabian Norberg, Albin Carlson, Dennis Persson, Nichlas Torp, Oscar Hedman, Travis Roche är de åtta backarna.

– Det är så här vi kommer att starta upp säsongen. Den enda som saknas på is är Jonas Ahnelöv men hans rehabarbete går stadigt framåt, säger Svartvadet som nu fortsätter sitt arbete med att ta in ytterligare en forward i truppen:

– Det är som jag sagt många gånger tidigare. Vi känner absolut inte någon panik utan tycker att vi har en bra grupp att jobba med. Vi är noggrann i vår rekrytering och vill hitta rätt – både som spelare och karaktär – när vi tar in nya spelare.

Travis Roche ansluter till Örnsköldsvik och MODO Hockey under veckan och kommer att spela i tröjnummer 77.

Fakta Travis Roche

Position: Back.

Skjuter: Höger.

Född: 17 juni 1978, Grand Chache, Alberta, Kanada.

Längd: 185 cm.

Vikt: 88 kg.

Tidigare klubbar: Trail Smoke Eaters, University of North Dakota, Minnesota Wild, Houston Aeros, Chicago Wolves, Phoenix Coyotes, San Antonio Rampage, SC Bern.

Övrigt: Har vunnit två mästerskap med Bern och blivit universitetsmästare med North Dakota. 2013 var han också med och spelade hem Spengler Cup med Team Canada. Individuellt har han varit poängkung bland backar i schweiziska ligan och han har också varit uttagen i AHL:s All Star Team.