Förlust på bortaplan i Norrbotten
Publicerad: 2020-11-24
Dam
Tisdagskvällen bjöd på match för MODO borta mot Luleå Hockey i SDHL. De båda lagen möttes i Fjällräven Center förra onsdagen och då var det Luleå som gick segrande ur mötet. Även i kvällens match var det Luleå som till slut stod som segrare, där slutresultatet till slut skrevs till 3-0.

MODO Hockey hade tagit sig de 36 milen norrut efter E4:an för att ta sig an Luleå Hockey i kvällens bortamöte i SDHL. MODO fick till matchen tillbaka flera av de spelare som missade förra veckans möte med Luleå, t ex Jaycee Magwood, Erica Rieder och Paula Bergström.

Hemmalaget tog spelmässigt tag i matchen från nedsläpp och när den första perioden sammanfattades så hade de skjutit hela 23 skott mot Klara Peslarova i MODO Hockeys mål. Men Klara stod för en fin period och räddade samtliga skott hon fick på sig under de första 20 minuterna och det var mållöst in i första paus.

Utdelningen kom i stället tidigt i den andra perioden, blott 35 sekunder efter att pucken släppts så gjorde Josefine Persson 1-0 för hemmalaget, då hon fri på högerkanten hittade rätt med sitt avslut.

Luleå numret för stort i matchen

Luleå drog på sig flera utvisningar i den andra perioden och MODO hade bland annat chansen i spel fem mot tre i 54 sekunder, men något mål lyckades man inte göra. Chanser skapade man dock flera stycken under perioden, bland annat så hade Erica Rieder ett friläge och i slutminuten så var även Marion Allemoz framme med en chans, utan att lyckas få in pucken.

I mitten av matchen kom 2-0 från Luleå, målet det gjorde Pernilla Forsgren och just 2-0 var också resultatet efter två perioder.

MODO Hockey försökte i den sista perioden att få till en reducering och man hade bland annat ett par farliga chanser men utan att lyckas. I stället fastställde Viivi Vainikka slutresultatet till 3-0 med tre minuter kvar av matchen.