Vinst mot Björklöven i sista cupmatchen
Publicerad: 2018-09-02
Dam
Under söndagsmorgon spelade MODO Hockey sin andra och sista match i helgens cup i Umeå. Det blev vinst med 5-0, men det satt långt inne. Först i tredje perioden släppte målskyttet och Björklöven som man tidigare under försäsongen slagit med 12-1, var svåra att få hål på.

Det var ett ineffektivt MODO Hockey som ställde upp mot Björklöven under söndagsmorgonen. Redan från start tog man tag i taktpinnen och dominerade matchbilden, det enda som fattades var mål.

Efter två spelade perioden stod det 41-7 i skott till MODO, men 0-0 på matchtavlan.

Målrik tredjeperiod

I tredje perioden kunde målnollan äntligen spräckas genom Kaitlyn Tougas, och något otippat kom det i numerärt underläge efter att Michela Cava fick sätta sig på botbänken för boarding.

Efter det lossnade det rejält för MODO. Bara ett par minuter senare kunde ledningen utökas till 2-0 genom Laura Lerchová, för att mindre än en minut senare utökas till 3-0 genom Ellen Lövgren.

Halvvägs in i tredje perioden fick Breanne Wilson-Bennet, som precis anslutit till laget, skriva in sig i målprotokollet med sitt 4-0 mål.

Innan perioden var slut skulle Agata Sarnovska skjuta in slutresultatet 5-0. Tll slut lossnade det alltså och tränare Björn Edlund är nöjd över att laget behöll lugnet trots spelövertaget.

– Det var skönt när det väl släppte. Vi hade tålamod och spelade bra, vi visste att vi bara behövde få in lite folk på mål. Till slut fick vi en styrning, sen en styrning till och då rann de bara iväg, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Vi är jättenöjd med insatsen och vi är jättenöjd att vi hade tålamot att fortsättna gnugga på genom hela matchen.